Güncel

TRT Tugay, Yavaş ve İmamoğlu'na 1 dakika bile yer vermedi

TRT yayınları incelendiğinde Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay’a bir dakika bile zaman ayırılmadığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Haber Merkezi - TRT Haber’in 24 saatlik yayını izlendiğinde Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay’a bir dakika bile yer verilmediği ortaya çıkarken Murat Kurum 12 haber, Turgut Altınok ve Hamza Dağ kanalda 8’er haberle yer alması dikkat çekti. 

TRT Haber’in üç büyükşehirde belediye başkanı adaylarına verdiği süreleri inceleyen RTÜK’ün CHP'li üyesi Tuncay Keser, tarafsız olması beklenen TRT Haber’in yayınlarında Cumhur İttifakı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarına daha fazla yer verildiğini açıkladı. 

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, kanalın 12-13 Şubat’taki yayınlarından örnek veren Keser, “24 saatlik yayın incelemesinde CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve İzmir adayı Cemil Tugay’la ilgili hiçbir haber yayımlanmadı. Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum 12 haberle, Ankara adayı Turgut Altınok ve İzmir adayı Hamza Dağ 8’er haberle TRT Haber’de yer buldu. AKP adaylarına iki günde toplam 73 dakika yer verilirken CHP’nin adayları bir dakika bile verilmedi” dedi.