Haber Merkezi - Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne, Pop’tan Caz’a, etnik müzikten evrensel müziğe ve dünyanın en ünlü sanatçılarının vereceği eşsiz konserlere kadar geniş bir yelpazede yer alan birçok yapımı müzikseverlerin beğenisine sunanTRT Müzik, yeni yayın dönemine başlıyor. 14 Ekim tarihinden itibaren yeni yayın dönemine başlayacak olan TRT Müzik; kültür mirasından esinlenen yeni yapımlarıyla, müziği geleceğe aktarmanın ve anlatmanın yeni yollarıyla müzikte yeni bir dünyanın kapısı aralayacak. Yeni yayın döneminde sevilen programların yanı sıra, 14 yeni program da müzikseverlerin beğenisine sunacak.


Yenilenen içerikler, renkli ve eğlenceli yapımlar, gençlerin nabzını tutacak programlar ve geleneğe sahip çıkan müzik-belgeseller hepsi ve daha fazlası TRT Müzik’in yeni yayın döneminde ekranlarda olacak. Yeni yayın döneminde seyirci ile buluşacak 45 programın 14’ü yeni yapım olacak. Kapadokya’nın büyülü atmosferinin notalara yansıyacağı “Kapadokya Günlükleri”, sevilen sanatçıların unutulmaz anlarına eşlik eden şarkıların izleyiciye ulaşacağı “Hayatımın Şarkıları”, müzik tarihimizde iz bırakan sanatçıları müzikseverlerle buluşturacak olan “Müziğin Efsaneleri” ve ömrünü müziğe adayan sanatçıların şarkılarına dair hikâyelerin ekrana geleceği “Hayatım Müzik” programları TRT Müzik’in müzikseverlere ulaştıracağı yeni programlardan bazıları olacak.

14’ü yeni 45 program ekranlara gelecek

Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Sevilen müzisyenlerin muhteşem performanslar sergileyeceği “Şarkımız Bizim”, klasik ve popüler Türk Müziği’nin en nadide eserlerinin Tuğçe Pala’nın sesi ile buluşacağı “Nazende”, sevilen sanatçı Gülay’ın efsane programı “Damlalar” programı ve tasavvuf müziğini ekranlardan gönüllere taşıyacak olan “Semavi Hisler” ile tasavvufi eserleri ekranlara taşıyacak olan “Sokağın Nefesi” programları izleyenlerin gönlüne seslenecek. TRT İzmir Radyosu saz sanatçılarının icrasını ekranlara taşıyacak olan “Sazlar Söylüyor”, Selahattin Alpay’ın hayranlarını ekran başına toplayacak olan “Türkü Deryası”, Cafer Nazlıbaş’ın icraları kadim ezgilerin yankılanacağı “Meşkhane” programları TRT Müzik’in yeni yayın döneminde ilgi ile izlenecek yapımlar arasında yer alacak.

Mina Roza Güngör’ün sunumuyla genç kuşak solist ve virtüözlerin konuk olarak ağırlanacağı “Müzik Kuşağı” ilk bölümünde Ahsen İl’i konuk alırken, her hafta dünyaca ünlü yıldızların konserlerini ekrana getirecek konser kuşağı programı ise ilk haftasında dünyaca ünlü keman virtüözü “David Garrett'in Roma Konseri”ni TRT Müzik’te ekranlara getirecek.
Yeni programların yanı sıra sevilen programların yeni bölümleri de dikkat çekici içeriklerle izleyiciye sunulacak. TRT Müzik, belleklerde iz bırakacak belgesellerin, TRT’nin muazzam arşivi taranarak oluşturulan eşsiz programların, dünya starlarının ses getiren konserlerinin ekranlara taşınacağı yeni bir sezonda tüm müzikseverleri ekranları başına davet ediyor. 
 

Editör: Deniz Ali Tatar