İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2023 yılının Ekim ayında Türkiye’de kurulacak gaz merkeziyle Rus gazının Avrupa’ya güvenli bir şekilde ulaştırılmasını önermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu öneriyi olumlu karşılanmıştı. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak katıldığı televizyon programında konuya ilişkin “Şu anda yol haritası üzerinde bir anlaşma var ve Türk heyeti Rus tarafındaki çalışmaları öğrenmek için St. Petersburg’a gelmeyi planlıyor. Eminim ki yakın gelecekte bu projenin pratikte uygulanması için anlaşmaya varılacaktır” açıklamasını yaparken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de projeyle ilgili, “Türkiye’de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurabiliriz. Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez. Rusya, Avrupa’ya enerji sevkıyatına hazır, top onlarda” sözlerini kullanmıştı. 

Rus basınına konuşan Türk yetkili, merkezin hayata geçirilmesi için bir Türk heyetinin St Petersburg'a Aralık ayının ilk yarısında bir ziyaret gerçekleştireceğini paylaştı. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar