Politika

Tolga Şardan: Soylu'nun ekibinden iki polis ihraç edildi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibi olarak nitelendirilen Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz döneminde önemli görevlerde bulunan Alp Arslan ve Oben Özay, emniyetten ihraç edildi. İhraç edilen isimler, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialarda ve şüpheli mafya operasyonlarında da yer almıştı.

Abone Ol

Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın yardımcıları Alp Arslan ve Oben Özay, Emniyet teşkilatından ihraç edildi. Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibindeki bu iki isme uzandı.

Tolga Şardan’ın T24'te aktardığı habere göre, Alp Arslan, Ankara Emniyeti'nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış ve birçok büyük çaplı operasyonu yönetmişti. Ancak Arslan, Sinan Ateş cinayeti ve Adil Öksüz’ün firarı gibi tartışmalı davalarla da anıldı.

Diğer ihraç edilen isim Oben Özay ise Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapıyordu ve Sinan Ateş suikastını soruşturan birimin başındaki isimdi. Özay’ın, Ateş cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada sahte tutanak düzenlenmesi ve suikasta dair kritik bilgilerin sızdırılması iddialarında adı geçiyor.

Her iki isim de Ankara Emniyeti içinde milliyetçi ve ülkücü kimlikleriyle tanınıyorlardı. Bu gelişme, Emniyet teşkilatında ciddi bir sarsıntıya neden oldu ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla bağlantılı olarak daha fazla ismin sorgulanabileceği konuşuluyor.