TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Fuat Tosyalı, yaptığı açıklamada, “TOGG’un Çinlilere ya da farklı gruplara satılması gündemimizde yok. Aksine, yeni yönetimle birlikte çok daha büyüyecek” dedi. Çinli şirketlerin Türkiye’ye ilgisinin TOGG’dan sonra olduğunu ifade eden Tosyalı, 2025’te başlayacak ihracatla birlikte küresel bir teknoloji markası olmayı hedeflediklerini belirtti.

Ege Yapı'dan Kurumsal Dönüşüm Projesi Ege Yapı'dan Kurumsal Dönüşüm Projesi

Ekonomim'de yer alan habere göre, bu yıl Sapanca’da 3’üncüsü gerçekleştirilen Dönüşen Liderlik Zirvesi’nin konuşmacılarından olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yaptığı konuşmasında da TOGG’a yönelik değerlendirme yaptı. Tosyalı, “Geçen yıl halkımız büyük bir teveccüh ile TOGG’u bağrına bastı. Devletimizin desteği ile sanayici ve girişimciler ülkemizin yerli bir otomobil markası olsun diye çalıştı. 5 grubun bir araya gelmesi ile TOGG ortaya çıktı. TOGG, ülkemizin elektro mobilite alanında ilk otomobili. İlk otomobil olma özelliği ile tereddütler de vardı, bugün bu tereddütlerin tamamı aşıldı. İkinci modelimizi önümüzdeki yıl çıkaracağız, diğer modellerimizin de hazırlığına başladık. Tüketicinin istediği zaman ulaşacağı noktalarda daha aktif bir pazarlama yönetimiyle daha iyi bir dönem başladı. Tüketicinin daha çok mutlu olacağı ve öncelikli olarak tercih edeceği bir markayı yaşatıp, devam ettireceğiz” diye konuştu.

TOGG'dan sonra Türkiye'ye Çinli yatırımcı geldi

Çin’in küresel otomobil endüstrisindeki hızlı büyümesine ve Türkiye pazarına ilgisine yönelik de açıklama yapan Tosyalı, şunları kaydetti:

“Biz geçen yıl Togg’da sipariş açtık ve 20 bin otomobil vereceğimizi söyledik. 177 bin kişi önden sipariş başvurusu yaptı, herkes kuyruktaydı. Çin’de de devasa firmalar var ama bir tanesi Türkiye’ye yatırıma gelmedi. ‘Türk halkı orada otomobil bulamıyor, gidip orada yatırım yapalım’ demediler. Sonra Türkiye’de bir yatırım aşkı doğdu, yatırım yaptılar. Çünkü ülkelerinde satamıyorlardı, tüketim talebi kalmadı.”

Yeni yönetim görev dağılımı yaptı

Geçen hafta TOGG'un 2023 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Eylül’de şirketin Gebze Bilişim Vadisi’ndeki genel merkezinde tüm hissedarların katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul sonunda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Yönetim Kurulu’ndaki isimler Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, Kamilhan Süleyman Yazıcı, Talip Altuğ Aksoy, Ali Taha Koç, Şerif Yavuz Tosyalı, Şenol Kazancı, Olgun Zorlu, Hakan Ülken’den oluştu. Yeni TOGG Yönetim Kurulu’nun geçen hafta gerçekleşen ilk toplantısında ise görev dağılımı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Tosyalı, Başkan Yardımcılığı’na Ahmet Nazif Zorlu seçildi.

Editör: Ziya Burak Erol