ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, e-ticaret şirketlerinin, "e-Birliktelik Kampanyası"yla deprem bölgesinde bulunan ve e-ticaret platformlarında satış yapacak şirketlerden 3 ay komisyon ve hizmet bedeli almayacağını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmak için başlatılan "Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (e-Birliktelik) Kampanyası", Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen programla tanıtıldı.

Burada konuşan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak depremin ilk gününden itibaren tüm imkanları bölge için seferber ettiklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, bölge ekonomisi ve istihdamının yeniden canlandırılması için hayata geçirilen "Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı" ile deprem bölgesinden mal almak isteyen firmaları, bölgedeki üreticilerle eşleştirdiklerini bildirdi.

Bölgede hayatın bir an önce normalleşmesi ve şehirlerin yeniden inşasına yönelik kalıcı konut kampanyası başlattıklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "El Verin Ev Yapalım Kampanyası'yla elimizdeki tüm maddi kaynakları bu işe aktardık. Tüm bu süreçleri yürütürken Ticaret Bakanlığımızı hep yanımızda hissettik. Depremin ilk anından itibaren her an temasta olduk, gündelik ihtiyaçların tedariki noktasında birlikte çalıştık." dedi.

- "e-Ticaretin genel ticaret içindeki payı yüzde 20'nin üzerine çıktı"

Hisarcıklıoğlu, deprem bölgesindeki insanların üretim ve ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durmasının sağlanması gerektiğini aktardı.

KESK'ten Bakan Şimşek'e: Hileyi itiraf etmiştir KESK'ten Bakan Şimşek'e: Hileyi itiraf etmiştir

TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi'nin sürece büyük katkısı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bölgenin hızla toparlanması için yapılabilecek en önemli faaliyetin, üretim ve ticaret hayatına doğrudan etki edecek çalışmalar olduğunu dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinin deprem bölgesindeki üretici ve tedarikçiler için birçok destek programını hayata geçirdiğini belirterek, komisyon desteğinden yöresel ürün alım garantisine, gıda kolisi desteğinden meslek edindirme programlarına kadar bölgeye doğrudan tesir edecek çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Ticaret Bakanlığının açıkladığı son verilere göre geçen yılın ilk 6 ayında e-ticaret hacminin 652 milyar liraya ulaştığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, e-ticaretin genel ticaret içindeki payının yüzde 20'nin üzerine çıktığını aktardı.

- "Kampanyayla coğrafi işaretli ürünlerin satışına da öncelik verilecek"

Tüketicilerin artık dijital ortamı tercih ettiğini, üreticiler ve girişimcilerin de sanal ortamda var olabilmesi gerektiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde "e-Birliktelik Kampanyası"nı başlattıklarını kaydetti.

- "Kadın girişimcilerin ürünleri öne çıkarılacak"

Hisarcıklıoğlu, kampanyayla deprem bölgesinde yer alan yerel üretici ve satıcılara çeşitli destekler sunulacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kampanyayla e-ticaret şirketlerimiz, deprem bölgesinde bulunan ve e-ticaret platformlarında satış yapacak şirketlerden 3 ay boyunca komisyon ve hizmet bedeli alınmayacağını taahhüt ediyor. Bunun yanında, bölgedeki satıcıların ve ürünlerinin ülke genelinde öne çıkması ve satış miktarlarını artırmaları adına reklam desteği verilecek. Bölgedeki kadın girişimcilerimize, coğrafi işaretli ürünlerin satışına da öncelik verilecek. Kadın girişimcilerimizin ürünleri ve coğrafi işaretli ürünler için platformlar üzerinde özel sayfalar oluşturulacak. Bu ürünlerin ayrı bir etiketle öne çıkarılması, böylece 81 ilden tüketicilerimizin bu ürünlere daha kolay erişmesi sağlanacak."

Kampanya kapsamında e-ticaret şirketlerinin yöresel ürünlere alım garantisi vereceğini bildiren Hisarcıklıoğlu, ihtiyaç sahipleri için gıda paketi desteğinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa