Haber Merkezi - Türkiye Komünist Partisi (TKP), Cumhuriyet’in 100. yılını ‘Halk İçin Cumhuriyet, Cumhuriyet için Sosyalizm’ sloganıyla, İzmir Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen etkinlikle kutladı. Etkinlikte konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “100 yıl önce Cumhuriyet sandıktan çıkmadı. Cumhuriyet; yoksul Anadolu köylüsünün, işçilerin, yurtsever aydınların, devrimcilerin iradesinden çıktı. Sadece sandığa bel bağlayan sandıktan da çıkamaz” dedi

Maçoğlu'nu örnek gösterdi

Orhan Aydın, Metin Coşkun, Ufuk Karakoç, Gülcan Altan, Senan Kara, Ümmü Pütgül, Nihat Behram, Haluk Polat gibi çok sayıda sanatçının sahne aldığı etkinlikte Okuyan, yerel seçimlere ilişkin partisinin izleyeceği politikayı da anlattı, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'nun çalışmalarını örnek gösterdi: 

"Yerel seçimlerde acaba muhalefet büyükşehirleri kaptırır mı, kaptırmaz mı tartışmasının değeri ve hükmü kalmamıştır. Halkımız yerel seçimlerde iktidarıyla ve muhalefetiyle bu düzenin karşısına dikilecek mi, dikilmeyecek mi? Meselemiz budur. Yeni sosyalist ve halkçı belediyeler yaratacak mıyız? Mesele budur. Dersim örneğini çoğaltacak mıyız, mesele budur. Peşin peşin söylüyoruz; kimse TKP’ye 'Oyları bölüyorsunuz, AKP'ye hizmet ediyorsunuz' diye gelmesin. AKP’ye kimin hizmet ettiği ortada. Laik duyarlılığı olanların, Cumhuriyetçilerin, Alevi yoksullarının, Kürt emekçisinin, hayat pahalılığından bulanan işçilerin oyunu çantada keklik gören düzen partilerine milim taviz vermeyeceğiz."

"Hamas gibi siyasal islamcı, cihadçı örgütlere karşı tavrımız bellidir" diyen Okuyan partisinin Filistin halkının yanında olduğunu belirtti:

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

"Bugün Hamas’ı gerekçe göstererek Filistin direnişine gölge düşürmek, 'İsrail de kendini savunuyor' türünden bir algının ortaya çıkmasına izin vermek bize asla yakışmaz, TKP’ye yakışmaz. Filistin halkının direnişi meşrudur. Burada dost ve kardeş komünist partilerin temsilcileri var. Onlarla birkaç gündür partimizin ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirdik. Onları İzmirliler ve tüm yurttaşlarımız adına selamlıyorum."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar