Kültür-Sanat

Tiyatrokare oyunları, 32 yıl sonra yeniden Nişantaşı'nda

Tiyatrokare oyunları, 32 yıl sonra yeniden Nişantaşı'nda sahnelenecek. Yapılan özel iş birliğiyle beraber, MV Işık Okulları Nişantaşı Yerleşkesi Muvaffak Benderli Salonu’nda seyirciye sunulacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yıllardır kapalı gişe oynanan ‘Ahududu’, ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’, ‘Veda’ ve repertuara yeni alınan ‘Annem Hep Derdi Ki’ gibi oyunlarını seyircileriyle buluşturan ‘Tiyatrokare’ kurumu, İstanbul Nişantaşı'nda bulunan Feyziye Mektepleri Vakfı ile özel bir birlikteliğe adım attı. Tiyatrokare oyunları, bundan böyle haftasonları düzenli olarak FMV Işık Okulları Nişantaşı Yerleşkesi Muvaffak Benderli Salonu’nda seyirciye sunulacak.

Son yıllarda bir çok kültür merkezi, sinema ve tiyatro salonunun kapandığı Şişli’ye yeni bir soluk kazandırmak  ve gelecek nesillere ilham olmak için sağlanan bu özel birliktelik, okulun profesyonel standartlardaki salonunda bir basın toplantısıyla açıklandı. Gerçekleşen işbirliğinin  tanıtıldığı basın toplantısına; Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Zeynep Sezerman, Tiyatrokare Yönetmeni Nedim Saban ve Tiyatrokare’nin usta isimleri Suna Keskin, Nevra Serezli, Melek Baykal’ın yanısıra, Aziz Sarvan, Renan Bilek, Ayşe Erbulak, Tuğrul Arsever, Ecmel İs gibi kıdemli isimleri, uzun süredir Tiyatrokare ailesinde bulunan  Bülent Seyran, Meral Asiltürk, Birol Engeler, Fatih Gülnar gibi  değerli oyuncular, Tiyatrokare’ye yeni katılan Ege Kökenli ve Leyla Feray gibi televizyon starlarının yanısıra, Tiyatrokare sahnelerinde alkışlanan Cem Güler,  Önder Atakanlı, Müge Kement, Özgür Yetkinoğlu, Emre Ozan, Murat Turhan, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Murat Şahan, Gizemnur Topaloğlu ve Gizem Çayhanoğlu katıldı. 

Basın toplantısında Tiyatrokare’nin kurucusu, yönetmeni ve usta oyuncusu Nedim Saban, “Ustalarım, arkadaşlarım, sayın basın mensupları bu an benim için çok heyecan verici bir an. Sizinle birlikte 50 yıl öncesine gitmek istiyorum. 50 yıl önce anaokulundayken bu sahnede oynadığım oyunda, anneannem yoksul bir çocuğu oynamam için kostümüme yama yapmıştı. Ama o yama içime sinmemişti. Ben kendim yırtmıştım. O zamanlardan metot oyunculuğunu keşfetmiştim yani!  Ertesi yıl anaokulunda oynadığım oyunu bir başkası oynayınca anneme arkadaşları, senin oğlun  daha iyi oynamıştı diye konuştuklarını duyunca, 7 yaşında Türk tiyatrosuna bela oldum. (Gülüyor.) 1992 yılında Amerika'dan döndükten sonra kendi mahallemde tiyatro olsun istedim. Devlet sanatçısı Macide Tanır, Tiyatrokare’nin açılışında oynamayı kabul etmişti, ancak salonumuz yoktu. Şu an AVM ‘ye dönüşen bir okul salonunda perde açtık, ardından Şişli’de başka bir okula sığındık. Sonra Şişli’de bir tiyatroyada 8 yıl perde açtık. Ancak, daha ilk günden, bütün Anadolu’yu ve dünyayı sahne olarak seçtik.-" dedi.

 Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Zeynep Sezerman, Işık Okulları'na isminin bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiğini hatırlatarak Nedim Saban’a okulun üzerinde Atatürk’ün Işık ismi ile ilgi telgrafı olan bir plaket verdi. Oyuncu arkadaşlarını sahneye davet eden Nedim Saban, “Tiyatrokare’ye 10 gün dayanan 10 yılı devirebiliyor.” diyerek büyük alkış aldı ve Tiyatrokare’de 10 yılı aşkın bir süredir üretim yapan Bülent Seyran, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Birol Engeler, Cem Güler gibi oyuncuları sahneye davet etti.  Ayşe Erbulak da, Nedim Saban gibi ilk müsamere deneyimini Işık Okullarında yaşadığına değindi.