Bir televizyon programına konuk olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iş dünyası temsilcileriyle vergi paketini değerlendirmesinin detaylarını aktadı.

Gültepe, toplantıda özellikle kayıt dışı ile alakalı olan bütün maddelerin kendileri tarafından desteklendiğini söylediklerini ve daha fazla yaptırımların yapılması gerektiğini belirttiklerini paylaştı.

Bakan ve Bakan Yardımcılarının toplantıda tüm temsilcileri dinlediğini ekleyen Gültepe, “Cirodan vergi alınmasının bu dönemde uygun olmadığı görüşümüzü ilettik. Kurumlar vergisinde ihracatçı firmaların muaf tutulması görüşümüzü de ilettik ve devreden KDV’nin firmalar üzerinde yük getirebileceğini aktardık” ifadelerini kullandı. 

Hayat Finans'tan kar-zarar ortaklığı yöntemiyle işletmelere finansman imkanı Hayat Finans'tan kar-zarar ortaklığı yöntemiyle işletmelere finansman imkanı

Bununla birlikte, üretici ve ihracatçı olarak zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen Gültepe, şunları kaydetti:

“Özellikle fiyat tutturma konusunda yaşamış olduğumuz sorunlar var. Bundan sonra adım adım her ay gerek kurdaki, gerekse faizlerdeki ve enflasyondaki düşüşü kontrol altına alırsak, ihracatın en az yüzde 10’un üzerinde bir büyüme olduğu günlerimize geri döneceğiz.” 

Editör: Esin Özdemir