Dünya

Tiflis'ten Trabzon'a direkt uçuşlar 25 yıl sonra tekrar başladı

Gürcistan'ın hava yolu şirketi Georgian Wings'in Tiflis Havalimanı'ndan havalanan uçağı, 25 yılın ardından direkt seferle Trabzon'a geldi

Abone Ol

Tiflis'ten Trabzon'a direkt uçuşlar 25 yıl aradan sonra yeniden başladı. Sağlık turizmi kapsamında başlatılan seferler için hem Tiflis’te hem de Trabzon’da tören düzenlendi.

ANKA'dan Esra Nur Pervan'ın haberine göre, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirtti. "25 yıl sonra tekrardan Gürcistan-Trabzon seferleri başladı" diyen Yıldırım, "İnşallah bundan sonra da sayısı bugün belki 2 defa pazartesi ve Perşembe günleri ama öyle ümit ediyorum ki bu sayede iki toplum birbirini daha iyi tanıyacak ve uçak seferleri haftada 2 gün yetmeyecek belki 3’, 4’e ya da bütün ümidimiz her güne çıkmasıdır" ifadelerini kullandı.

Trabzon’a gelen ilk uçak, Trabzon Havalimanı’nda kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. İlk uçuş dolayısıyla Trabzon Havalimanı’nda düzenlenen törene; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, Georgian Wings Yönetim Kurulu Başkanı Shalva Kıknadze ile sağlık turizmi paydaşları katıldı.

“Bu seferler, her iki ülke için çok önemli"

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili ise şunları söyledi:

"Şunu belirtmek isterim 25 yıl önce durdurulmuş olan uçak seferlerimiz bugün tekrardan yaşamaya başladı. Bu seferler, her iki ülke için çok anlamlı, çünkü her iki ülkenin dost ve arkadaş halkının daha da yakınlaşmasına katkı sağlayacak. Gürcistan vatandaşları genellikle İstanbul’a seyahat ederken artık Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’ne de gelmelerine katkı sağlayacak. Uçak seferlerinin çok başarılı, dolu dolu devam etmesini dilerim. Kısa zamanda haftada 2 sefer değil, 7 sefer olsun dileğiyle."