Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), sponsorluk gelirlerinin belirlenen anlaşmalara bağlı olarak belli periyotlarda federasyon hesaplarına aktarıldığını ve bu süreçlerin şeffaf bir şekilde denetlendiğini açıkladı. THF, 27 Eylül'de yapılacak olan 6. olağan seçimli genel kurul ve 7. olağan mali genel kurul öncesinde adaylar tarafından federasyonun iş süreçlerine yönelik çarpıtılan bilgilere dikkat çekti.

Adanaspor teknik sorumlu François Ciccolini ile yollarını ayırdı Adanaspor teknik sorumlu François Ciccolini ile yollarını ayırdı

Federasyondan yapılan açıklamada, bazı adayların sponsorluk gelirlerine ilişkin finansman ve muhasebe süreçlerini yanlış yansıtarak, negatif algı yaratmaya çalıştığına vurgu yapılıyor. THF, sponsorluklardan elde edilen gelirlerin yılın son çeyreği itibarıyla, yani liglerin ve milli takım maçlarının başladığı dönemde resmi muhasebe kayıtlarına geçeceğini belirtti.

Ayrıca, federasyonun hesaplarının tüm yetkili makamlar tarafından şeffaf bir şekilde denetlendiği ve mali süreçlerin titizlikle yürütüldüğü ifade ediliyor. THF, kurumsal süreçlerin her zaman denetime açık olduğunun altını çizdi.

Kaynak: AA