Spor

TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Şampiyonu Bodrum Golf Kulübü oldu

Kulüpler Arası Golf Turunda Bodrum Golf Kulübü şampiyon, Ankara Golf Kulübü ikinci ve Cullinan Golf Kulübü üçüncü oldu.

Abone Ol

Atila Güvenç

Bodrum Golf Kulübü, Türkiye Kulüpler Arası Golf Şampiyonu oldu. Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından eski adı Klassis olan Silivri Golf Sahasında hafta sonu oynanan 2024 yılı TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu'nun 4'üncü ve son ayağı 2 gün sürdü ve takımlar medal net oyunu toplam skorlarına göre şampiyonada sıralamayı paylaştılar.

Golf kulüpleri takımlarının katıldığı ve medal net oyunu olarak hesaplanan toplam dört ayaktan oluşan turnuvada, oynanan ayaklar sonunda elde edilen puanlar toplandı ve bir genel klasman tablosu oluşturuldu. Oluşturulan Genel Klasman tablosuna göre; A kategorisinde Bodrum Golf Kulübü takımı toplamda 58 puanla birinci, Ankara Golf Kulübü takımı toplamda 52 puanla ikinci, Cullinan Golf Kulübü takımı toplamda 52 puanla üçüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Bodrum Golf Kulübü takımı; Hüseyin Demirağ, Sidar Yalçınkaya, Nihat Serindik, Erol İslamoğlu, Ali Xiaowei Gong, Hüseyin Boyacı, Barbaros Ökten ve Mehmet Yana olarak 2 gün sonunda elde ettiği bu puanla turnuvanın en iyi derecesini yaptı, TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu A kategorisi şampiyonluğuna ulaştı.

AGK şampiyonada; Levent Topal, Oktay Senemoğlu, Yusuf Köse, Ufuk Topal, Mevlüt Çavuşoğlu, Anıl Amiklioğlu, Fatih Erduran, Ali Börekçi, Mehmet Dora olarak yer aldı ve ikinci oldu.

Cullinan takımı da şampiyonada; Emre Bahtoğlu, Fatih Biçer, Önder Akyakalı, Şehmus Işık, Ramazan ince, İdris Baki, Mehmet Aygün, Behçet Baki, Serkan Dural ile üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından bu yıl oynana TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu’nun A kategorisi 4. ve son ayak oyunu sonunda İstanbul Golf Kulübü de bu sonuç ile turu overallda dördüncü sırada tamamlamış oldu.

Erol İslamoğlu: 4 Ayağı da iyi oynadık ve kazandık

Golf Kulüpleri arasında 2024 yılı şampiyonu olan Bodrum Golf Kulübünden Erol İslamoğlu "İyi bir takımız, takım olarak bir çok turnuvada yer alıyoruz ve iyi dereceler elde ediyoruz. Bu yıl bu şampiyonanın ilk ayaklarında da  ilk sıralarında kendimize yer bulduk. 4. ayakta ilk günü 3'üncü sırada bitirince kazanma hırsımız pekişti ve iyi vuruşlarla günü bitirmemizi sağladı. Bu başarıda Bodrum'daki sahamızda hemen hemen her gün oynayarak oyunumuzu geliştirmemizin yeri var. Ayrıca Ankara Golf Kulübü (AGK) kurucu üyesi olmamdan ötürü takımın şampiyonada ikinci olması da mutluluk yaşattı" diyerek 24 Saat gazetesine açıklamada bulundu. 

Erkan Demirci: AGK Kulüpler arası şampiyonada hep başarılı

Ankara Golf Kulübü (AGK) profesyoneli Erkan Demirci" AGK'nin Golf Takımı Kulüpler Arası Turnuvası'nın ilk yılından beri iyi oyunu ile başarılı olmasını sürdürüyor. Önceki yıl şampiyonada 3'üncü olmuştuk. Ankara'da 9 çukurlu sahamızda takım oyuncularımızın oyunlarını geliştirmesi şampiyona sahalarında elde ettiğimiz başarıların nedeni. Bu yıl şampiyonanın önceki ayaklarında ilk sıralarda 3'üncü ve 2'nci olarak son ayağa girmiştik. İyi vuruşlar, dikkatli sakin oynamamız bize ikinciliği getirdi. Bütün takımı kutlarım" açıklamasını yaptı 24 Saat gazetesine.  

Türkiye Kulüpler Golf Şampiyonasına 9 Golf Kulübü katıldı

TGF Silivri Golf Sahası’nda oynanan TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu 4. Ayak müsabakasında, A kategorisinde Ankara Golf Kulübü, Regnum Golf & Country Club Ankara, Bodrum Golf Kulübü, İstanbul Golf Kulübü, Kemer Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü,Taurus Golf Kulübü, Ataşehir Golf Kulübü, Cullinan Golf Kulübü’nden oluşan 9 takımın bulunduğu turnuvada 72 oyuncu sahaya çıktı. 

Turu’nun 4. Ayak A Kategorisi’nin ilk günü

TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu’nun 4. Ayak A kategorisinde şampiyonun belirleneceği golf kulüplerinin katıldığı turnuvanın ilk gününü; Murat Şarsel, Beyhan Goldman Benardete, Hasan Gülkaya, Hasan Akçakayalıoğlu, Mehmet Kazan, Selim Gülmen, Ayhan Elmas ve Selçuk Çetin'den oluşan Kemer Golf Kulübü takımı toplamda 435 net skorla birinci, Daehun Kim, Hasan Karagöz, Fevzi Veznedaroğlu, Osman Emre Aytekin, Engin Karakartal, İsmail Dengiz, Hıdır Eyidoğan ve Cavit Yıldız’dan oluşan Klassis Golf Kulübü takımı toplamda 439 net skorla ikinci, Hüseyin Demirağ, Sidar Yalçınkaya, Nihat Serindik, Erol İslamoğlu, Ali Xiaowei Gong, Hüseyin Boyacı, Barbaros Ökten ve Mehmet Yana’dan oluşan Bodrum Golf Kulübü takımı 440 net skorla üçüncü olarak tamamladı.

2023 yılında oynanan şampiyonada oluşturulan Genel Klasman tablosuna göre; A kategorisinde Taurus Golf Kulübü takımı elde ettiği 64 puanla şampiyon, Klassis Golf Kulübü takımı 56 puanla ikinci, Ankara Golf Kulübü takımı 46 puanla üçüncü olarak turnuvaya adlarını yazdırmıştı. 

Bu yıl 2024 Kulüpler Şampiyonası'nda kazanan takımlara ödülleri sahada TGF Yönetim Kurulu Üyelerinden Hasan Akçakayalıoğlu ve Recep Turan tarafından verildi.