Spor

TFF, yabancı gözlemci sistemini duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Türk hakemliğinin gelişmesi amacıyla yabancı TV gözlemcisi sistemi programa alındı. Bu uygulama, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasından itibaren uygulanacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye Futbol Federasyonu, yeni gözlemci sistemini açıkladı. Bu sisteme göre;  UEFA'nın eski elit hakemlerinin de arasında bulunduğu 10 yabancı gözlemci, yeni dönemde Türk futbolunda görev alacak. Yabancı TV gözlemcisi sistemine göre; yabancı gözlemcilerin verecekleri puanlar, hakem puanlama sisteminin yüzde 50'sini oluşturacak.

TFF'nin açıklaması ise şu şekilde: "Günümüzde UEFA'da üst düzey görevlerde bulunan 10 yabancı gözlemci, bu haftadan itibaren Trendyol Süper Lig'de görev yapan hakemleri değerlendirip puanlama yapacak. Bu gözlemci grubunun vereceği puanlar, yeni dönemde hakem puanlama sisteminin yüzde 50'sini oluşturarak performans ölçümlerinde belirleyici rol oynayacak. Puanlamanın diğer yüzde 50'si de saha gözlemcilerinin yanı sıra, VAR kadrosu, en üst iki ligde görevli hakem ve gözlemcilerin oluşturduğu 119 kişi tarafından yapılacak anket değerlendirmesi ile belirlenecek."

Görev alacak yabancı hakemler ise, şu şekilde açıklandı:

Frank De Bleeckere (Belçika)
Jorn West Larsen (Danimarka)
Mike Riley (İngiltere)
David Borbalan (İspanya)
Cees Bakker (Hollanda)
Alan Snoddy (Kuzey İrlanda)
Lucilio Batista (Portekiz)
Alexs Deaconu (Romanya)
William Young (İskoçya)
Bo Karlsson (İsveç)