Dünya

Telegram kurucusu Durov'un gözaltı süresi uzatıldı

Durov hakkında dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, terörizmi teşvik ve siber zorbalık iddialarına ilişkin bir soruşturma kapsamında tutuklama emri çıkarıl

Abone Ol

Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve yöneticisi Pavel Durov, Fransa'nın başkenti Paris'in dışındaki Bourget Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Durov'un gözaltı süresinin uzatıldığı açıklandı.

39 yaşındaki Durov'un gözaltı süresi, davaya bakan soruşturma hakimi tarafından uzatıldı. Havalimanında gözaltına alınan Durov'un ilk gözaltı süresi en fazla 96 saat sürebilir. Gözaltının bu aşaması sona erdiğinde hakim Durov'un serbest bırakılmasına ya da hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve yeniden gözaltına alınmasına karar verebilir.

Fransız müfettişler Durov hakkında dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, terörizmi teşvik ve siber zorbalık iddialarına ilişkin bir soruşturma kapsamında tutuklama emri çıkarmıştı.

Durov, platformunun suç amaçlı kullanımını engellemek için harekete geçmemekle itham ediliyor ve Cumartesi gecesi özel jetiyle Bakü'den Paris'e geldikten sonra durduruldu. Durov, arandığını biliyordu ve soruşturmacılar buna rağmen Paris'e uçmasına şaşırdı.