Genel

Tekvandonun duayeni Kayhan Aytar hayatını kaybetti

Türk tekvandosunun kurucularından Kayhan Aytar, 79 yaşında hayatını kaybetti. Aytar, spor camiasında baba şefkatiyle tanınan bir isimdi.

Abone Ol

Türk tekvandosunun kurucularından Kayhan Aytar, 79 yaşında hayata veda etti. Türkiye Tekvando Federasyonu, bu acı haberi duyurarak, "Sporculara, öğrencilere, hakemlere ve antrenörlere baba şefkatiyle yaklaşan, iyilik timsali Kayhan hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Kayhan Aytar, Türkiye’de tekvandonun kurulması ve yaygınlaştırılması konularında büyük katkılar sağlamış bir isim olarak tanınıyor. Milli takım antrenörlüğü ve uluslararası hakemlik görevleri ile de spor camiasında önemli bir yer edinmiştir. 7. Dan siyah kuşak sahibi olan Aytar, federasyonda yönetim ve çeşitli kurullarda aktif rol almıştır.

Bugün Konya Hacı Veyiszade Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Kayhan Aytar'ın cenazesi Üçler Mezarlığı'na defnedilecek. Spor dünyası, bu büyük kaybın ardından Aytar'ı saygıyla anarken, onun Türk tekvando tarihindeki izleri asla silinmeyecek.