Tekirdağ, 8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları çerçevesinde düzenlenen 7. Cherry Cup yelken yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Türkiye Yelken Federasyonu, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nün ortaklaşa organize ettiği etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Umman, Cezayir, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Kuveyt'ten sporcular kıyasıya yarıştı.

Tekirdağ Yelken Kulübü önünden denize açılan sporcular, zorlu hava koşullarına rağmen üstün performans sergiledi. Tekirdağ Yelken Spor Kulübü Antrenörü Berk Uzel, yaptığı açıklamada, Cherry Cup'ta en iyi dereceyi alan sporcuların yarıştığını belirtti.

Uzel, "Yarışlara 9 ülkeden toplam 185 sporcu katıldı. İki gün boyunca süren yarışlarda en iyi dereceleri elde eden sporcular Cherry Cup'ta yarışma hakkı kazandı. Bugün yapılan 3 yarış sonucunda ülkelerin en iyi 3 erkek ve 3 kız yelkencisi belirlendi." dedi.

Basketbol: 24. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası Basketbol: 24. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası

Yarışmada kızlarda Türkiye'den Melis Bolat, erkeklerde ise Ukrayna'dan Oleksandr Bolsunovskyı birinciliği elde etti. İkincilik kızlarda Bulgaristan'dan Karolina Cenova, erkeklerde Türkiye'den Boran Öden'e giderken, üçüncülüğü kızlarda Ukrayna'dan Maria Yaroslavska, erkeklerde ise Azerbaycan'dan Kamal Bashırlı kazandı.

8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları, yarın yapılacak son yarışlarla sona erecek.

Kaynak: AA