Tek yön uygulamasının azizliği…
Süreyya ORAL Ankara Büyükşehir Belediyesinde basın danışmanlığı yaptığım yıllarda.. Bir sabah erken saatte sekreter “bir vatandaş sizinle görüşmek istiyor, bir şikayeti varmış” ded...
Süreyya ORAL
Ankara Büyükşehir Belediyesinde basın danışmanlığı yaptığım yıllarda.. Bir sabah erken saatte sekreter “bir vatandaş sizinle görüşmek istiyor, bir şikayeti varmış” dediğinde “bağlayın görüşeyim “dedim… Karşımdaki ses biraz sinirli bir ses tonuyla “beyefendi on yıldır oturduğum sokağımı bulamıyorum.. Bu nasıl bir uygulama” diyerek şikayette bulundu..
Ben kendisine sakin bir şekilde konuyu anlatmasını söylediğimde işin aslı anlaşıldı…İşin üzerinde yapılan uzun bir çalışmadan sonra Küçükesat bölgesinde Nene Hatun ve Reşit Galip caddeleri tek yönlü yapılmış, buna bağlı olarak da bölgedeki bir çok sokakta tek yön uygulamasına geçilmişti..
Bölge halkına önceden yeni sistemle ilgili bir bilgilendirme yapılmadığı için adı geçen vatandaşta bu uygulamadan nasibini almış, evine her zaman giderken kullandığı sokaklar, bu uygulama sonrası sistemin değişmesiyle bir karışıklık meydana getirmişti..
Vatandaşın evine gitmek için kullandığı yol taşıt giremeyen yola dönüşmüş, diğer sokaklarda tek yönlü olunca hangi yolu kullanacağı konusunda bocalamıştı… Bu anı bana belediyelerin bir bölgede yapacağı uygulamalar öncesinde yöre halkını bilgilendirmesi gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu göstermişti…
Böyle bir olayla ben de ilk kez gittiğim, İstanbul Yeşilköy de karşılaşmıştım.. Ana caddeye çıkmaya çalışırken yön tabelaları ve tek yönlü sokaklar nedeniyle aynı güzergahtan üç kez geçmek zorunda kalmıştım.. Vatandaşla telefonda konuşurken başımdan geçen bu olay aklıma geldi ve vatandaşın dert yanışına hak verdim..