Bakanlar Yumaklı ve Kacır, Şanlıurfa GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni'ne katıldı Bakanlar Yumaklı ve Kacır, Şanlıurfa GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni'ne katıldı

İSTANBUL (AA) - TEB Girişim Bankacılığı, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle girişimcilere özel "Fransa Hızlandırma Programı"nı hayata geçirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre TEB Girişim Bankacılığı ve "ODTÜ Teknokent" iş birliğiyle yürütülen, "Business France ile La French Tech İstanbul" un destek verdiği yapay zeka odaklı Fransa Hızlandırma Programı’nda girişimcilerin Fransa pazarını tanıması, iş birliği geliştirmesi, potansiyel yatırımcılarla görüşmesi ve ihracatı teşvik etmesi amaçlanıyor.

Program, girişimcilerin Fransa'da yeni iş fırsatları yaratmaları ve potansiyel müşterilerle bağlantılar kurmaları için önemli bir platform sunuyor. Katılımcılar Fransa pazarına ilişkin pratik bilgiler edinirken, sektörün önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı da buluyor.

22-25 Mayıs'ta gerçekleştirilen teknoloji fuarı "VivaTech" ile başlayan Fransa Hızlandırma Programı, girişimcilere global bir ağ oluşturma ve inovatif teknolojileri keşfetme fırsatı sunuyor. Program kapsamında, girişimciler fuarın ardından Paris'te "Station F" ve "BNP Paribas" ekipleriyle bir araya gelerek küresel bağlantılar kurma ve yatırımcılarla tanışma imkanı elde edecek.

Ayrıca BNP Paribas'ın İnovasyon Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğe katılarak Fransız ekosistemindeki önemli isimlerle buluşacak olan girişimciler, 29-31 Mayıs ta Grenoble'da düzenlenecek üç günlük kamp boyunca hızlandırma programları yöneticilerinin yanı sıra BNP Paribas, BPI ve KPMG gibi kurumların yöneticileriyle toplantı yapacaklar.

Viva Technology'ye katılan kurumlar ve girişimleriyle sektörlerine getirdikleri çözümler arasında Hibrit teknolojiler yardımıyla milimetrik hassasiyette konum tespitine ve geometri analizine dayalı kontrol, ölçüm, kalite kontrol ve poka-yoke sistemleri geliştiren "Oxodes", İnternet ve sosyal medyada sahte ürünleri tespit edip kaldıran yapay zeka destekli bir çevrimiçi marka koruma girişimi olan "Counterfake", Peptit yapıları temelinde ilaç adayları tasarlamak amacıyla yazılım çözümleri geliştiren "Meddenovo" yer alıyor.

Kaynak: aa