Genel

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: TBMM kendi gündemine hakimdir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te AK Parti grubunu ziyaret etti. Yargıtay ve AYM krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "TBMM kendi gündemine hakimdir. Kendi gündemi ve öncelikleri içinde bu konuda gereğini yapacaktır" dedi. 

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te AK Parti grubunu ziyaret etti. Yargıtay ve AYM krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "TBMM kendi gündemine hakimdir. Kendi gündemi ve öncelikleri içinde bu konuda gereğini yapacaktır" dedi. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın millevekilliği konusunda Yargıtay ve AYM arasında yaşanan krize yönelik açıklama yapan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki mesele iki yüksek mahkemenin içtihat ve tutum farkından kaynaklanan meseledir. Türkiye anayasal bir hukuk devletidir. Tüm kurumların görev yetki ve sorumlulukları bellidir. Milli iradenin tecelligahı TBMM, başka bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir. TBMM kendi gündemine hakimdir. Kendi gündemi ve öncelikleri içerisinde, bu mesele başta olmak üzere, bütün meseleleri çözebilecek kararların uygulamasını yapabilecek olan yer TBMM'dir. Herkes rahat olsun." 

Bununla birlikte, Kurtulmuş, "Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için kararın okutulmasıyla ilgili kanaatiniz nedir?" sorusunu, "Burada kişisel kanaatler değil, tekrar söylüyorum. Türkiye'de kurumların yetki ve sorumlulukları bellidir. TBMM kendi gündemine hakimdir. Kendi gündemi ve öncelikleri içinde bu konuda gereğini yapacaktır" diye yanıtladı. 

"Kamuoyu vicdanını dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim"

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, şunları ekledi: 

"Ogün Samast'ın tahliyesi mahkemenin nihayetinde verdiği bir karar var. Şartlı tahliye ile ilgili daha önce reddedilmiş olan bir durumla karşı karşıyayız. İnfaz sistemimizle ilgili belki yeni bir düzenlemeler lazım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan birisi yaştan dolayı bu cezası belli bir süreye indirilmiş ondan sonra da maalesef iyi hal dolayısıyla dışarıya çıkarılmış. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor. Bunları kamuoyu vicdanını dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.