Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’u Kremlin Sarayı'nda kabul etti.

Gazze'de gazetecilere işlenen savaş suçlarına ilişkin RSF'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne dördüncü başvuru Gazze'de gazetecilere işlenen savaş suçlarına ilişkin RSF'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne dördüncü başvuru

Söz konusu görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmede, Moskova’da üç gün süren yoğun ve verimli bir program gerçekleştirdiklerini belirten Kurtulmuş, hem Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko hem de Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile verimli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

“Moskova’daki en önemli toplantılarımızdan birisi, bu sabah Federasyon Konseyi Genel Kurulunda yaptığımız toplantıdır" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada, Türkiye’nin görüşlerini çok kısaca anlatma imkanımız oldu. Türkiye ile Rusya arasında hakikaten iki devlet liderinin fevkalade samimi, iyi niyetli dostane ilişkileriyle başlayan çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. Bu dönemde bütün devlet kurumlarımızın da buna ayak uydurması lazım. Hiç şüphesiz parlamenter diplomasinin kurumlarının da burada çok aktif çalışması lazım. Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkilerinde sadece ticari ilişkiler değil aynı zamanda enerji, savunma sanayi, turizm gibi alanlarda olan yaklaşımlar gibi fevkalade yakın ilişkilerin olduğu, dünyadaki temel sorun alanlarına da benzer yaklaşımlar içerisinde olduğumuzu bir kere daha görüşmelerimizde teyit ettik."

Editör: Esin Özdemir