Güncel

Taksici Oğuz Erge'yi öldüren katil Delil Aysal hakim karşısında

Taksici Oğuz Erge'yi silahla vurarak öldüren katil Delil Aysal bugün hakim karşısına çıktı. Erge’yi 3 kurşunla öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle katil Delil Aysal hakkında dava açıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - İzmir’de taksici Oğuz Erge, soğukta üşümesin diyerek aracına aldığı müşteri Delil Aysal tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. 

Taksici Oğuz Erge cinayetinde tutuklanan Delil Aysal'ın yargılanmasına bugün başlandı. İHA'nın aktardığına göre, Oğuz Erge’yi 3 kurşunla öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle katil Delil Aysal hakkında dava açıldı.

Dava kapsamında Delil Aysal (19), bugün hakim karşısına çıktı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşma sonrası, sanığın tutukluluk haline devam edilerek duruşma 8 Mart 2024 tarihine ertelendi.

Ne olmuştu?

Taksi şoförü Oğuz Erge (44), 31 Ocak saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nden kapüşon ve cerrahi maske takan, Gaziemir'e gideceğini belirten 19 yaşındaki Delil Aysal'ı aracına almıştı.

Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardığında Aysal'ın arka koltuktan tabancayla 3 el ateş ettiği Erge ağır yaralanmış, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Erge'nin üzerindeki ve aracındaki para ile eşyayı alarak kaçan şüpheli, polisin olay yeri ve çevresindeki 70 güvenlik kamerasının kaydettiği yaklaşık 110 saatlik görüntüyü incelemesiyle bulunmuştu.

Buca'da saklandığı adrese düzenlenen operasyonla yakalanan Aysal tutuklandı. Oğuz Erge’yi silahla öldüren Delil Aysal hakkında kasten adam öldürme, yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından dava açıldı.

Savcının hazırladığı iddianamede, Aysal için hiç bir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.