Haber Merkezi - Plastinasyon tekniğiyle korunan ve 100’den fazla gerçek hayvan bedeni ve uzvunun sanatsal bir yaklaşımla sunulduğu “Body Worlds: Animal Inside Out” - Gerçek Hayvanların Anatomi sergisi, ilgi görmeye devam ediyor. 100 bine yakın ziyaretçiyi hayvanların etkileyici dünyasıyla buluşturan serginin süresi, yoğun ilgi ve talep üzerine ikinci kez uzatıldı. Ataşehir Metropol İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlamayı sürdüren sergi, HUPALUPA Expo’nun ev sahipliğinde 7’den 70’e her yaştan meraklısına sıra dışı bir deneyim yaşattı. Sergi ayrıca, sömestir döneminde yoğun ilgi gördü.

Gerçek Hayvanların Anatomisi (4)

Sergide büyük hayvanların görkemli vücutlarının yanı sıra; tavşan sinir sistemi, horoz dolaşım sistemi, kedi beyni, insan, boğa ve domuz kalbi gibi iç organlar da katılımcıların ilgisini çekiyor. Hayvan bedenlerinin bilinmeyen özelliklerini ve biyolojik yapılarını sanatsal bir anlayışla sunan “Body Worlds: Animal Inside Out” - Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi meraklıları anatomik bir safariye çıkarıyor. Ziyaretçiler, ülkemizde olmayan fil ve zürafa gibi farklı coğrafyadaki canlıları bir arada görebiliyor ve 100’den fazla hayvanın kemik yapısını, kaslarını, sinir sistemini ve organlarını yakından inceleyebiliyorlar.

Gerçek Hayvanların Anatomisi (2)


Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi; zürafadan file, köpekbalığından ahtapota, boz ayıdan devekuşuna kadar çok sayıda muhteşem canlının karmaşık biyolojisini keşfetme imkânı sunuyor. Her yaştan insanın hayvan anatomisini kolayca anlaması için tasarlanan sergi kapsamında hayvanların iç dünyası, çürümeyi durduran plastinasyon tekniği sayesinde detaylı bir şekilde gösteriliyor. Sergi, Pazartesi’den Cuma’ya 14.00 – 20.00; Cumartesi - Pazar ise 11.00 – 20.00 saatleri arasında, her saat başı seanslarıyla ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek.

"52. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali" düzenlendi "52. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali" düzenlendi

Gerçek Hayvanların Anatomisi (5)

Editör: Deniz Ali Tatar