Haber Merkezi - Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşacak olan Süper Lig 2022-2023 Sezonu şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin derip mücadelesi merakla bekleniyor. Maç, yarın saat 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak ve maçta hakem Abdulkadir Bitigen görev yapacak.

Galatasaray Fenerbahçe

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligde oynadıkları karşılaşmaya göre farklı bir maç beklediğini belirtti. Buruk, “İki büyük takım, tarihinde çok fazla kupası var. Kupa kazanmak için en büyük hedef. 2023 yılında ikinci kupayı kazanmak istiyoruz. Beklentinin yüksek olduğunu biliyoruz. Atmosfer, stat çok güzel. Bunun maça olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Yarınki maç farklı olacak. Burada Türkiye’yi temsil ediyoruz. Ülkemize yakışır bir maç olsun. Burada beraber oturmak isterdik ama rakibimizin böyle bir kararı oldu. Bizim hedefimiz kazanmak” diye konuştu.

Icardi

Basketbol: 18. Erciyes Kupası Kadınlar Turnuvası Basketbol: 18. Erciyes Kupası Kadınlar Turnuvası

Bir önceki derbide yüzüne aldığı daber nedeniyle morluk oluşan Mauro Icardi’nin maske ile antrenmana çıktığını söyleyen Buruk, “Icardi, maske ile antrenmana çıktı. 3 ayrı darbe aldı. Hakemlerin de oyuncuları koruması gerekiyor. Oyuncular korunmadığında böyle durumlar oluşması normal. Yarın için de oynayıp oynamayacağına karar vereceğiz” dedi. Ligde oynanan karşılaşmada cezasından dolayı forma giyemeyen Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Fred’in yarın sahada olmasını beklediğini söyleyen Buruk, “Fred’in gelmesiyle oyun değişecek. Kendisi gezen, mobil bir oyuncu. Bu da farklılığı getirecektir. Orta sahadaki bu boşluk bizim için avantaj da olabilir. Yarın maçta daha net bir şekilde göreceğiz” dedi.
 

Editör: Deniz Ali Tatar