Haber Merkezi - Geçen sezonun Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finali için meraklı bekleyiş sürüyor. Suudi Arabistan'da oynanacak maçın ilk 11'i henüz açıklanmazken maçın hakemi netlik kazandı. Hakem Abdulkadir Bitigen'in görev alacağı Fenerbahçe-Galatasaray maçı Riyad'da Al-Awwal Park'ta oynanacak. Peki Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman ve saat kaçta?

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı 29 Aralık 2023 Cuma saat 20:45'te başlayacak.

Galatasaray Petrol Ofisi-Slavia Prag maçının ardından Galatasaray Petrol Ofisi-Slavia Prag maçının ardından

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı hangi kanalda?

TFF'den konuya ilişkin açıklama şu şekilde: 

"Aynı zamanda, yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu kanallarından olan ATV'de canlı olarak yayınlanacaktır. Konuyla ilgili olarak Federasyonumuz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz."

Süper Kupa Final maçı neden Suudi Arabistan'da oynanıyor? 

Federasyonun açıklamasında A Milli Takım ve kulüplerin başarısındaki artış dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: 

"Tarihimizde ilk kez grubumuzda lider olarak katılmaya hak kazandığımız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası da Türk futbolunu dünya vitrinine taşıyacak çok önemli organizasyonlar olacaktır. Bu başarıların sürdürülebilirlik kazanması için özellikle kulüplerimizin mali açıdan rekabet edebilir seviyelere ulaşması gerekmektedir. TFF olarak bu çerçevede Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak üzere çok önemli projeler yürütmekteyiz. Bu sezon öncesinde Trendyol ile yaklaşık 700 milyon TL'lik bedelle Süper Lig ve 1. Lig tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attık. Dünyanın marka ve piyasa değeri en yüksek ligleri olan Premier League, La Liga ve Serie A'nın yaptığı gibi futbolumuzun prestijini yurt dışına taşıyarak, yeni sponsorluk ve iş birliği modelleriyle daha çok gelir elde edebilmeyi hedefliyoruz. Futbolumuzun marka değerini yükseltmek adına organizasyon yetkisi federasyonumuza ait olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası daha önce de açıkladığımız üzere, 29 Aralık 2023 Cuma TSİ 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır."

Süper Kupa Finalinin iddia oranları ne? 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının iddaa oranları açıklandı. Risk yönetimi, 2.19 oran ile Süper Kupa'da Galatasaray'ı favori gösterdi.

Süper Kupa'da Fenerbahçe galibiyetine 2.76, beraberliğe ise 3.19 oran verildi.

Derbi maçta 2.5 gol üst oranı 1.79, 2.5 alt oranı 1.78 olarak netlik kazandı.

Galatasaray ile Fenerbahçe, 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'da Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar