Dünya

Sudan nüfusunun yarısı insani yardım bekliyor

Sudan'da devam eden iç savaş nedeniyle, ülke nüfusunun yarısının insani yardıma ihtiyacı olduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilci Yardımcısı ve Sudan İnsani Yardım Koordinatörü Clementine Nkweta-Salami, yaptıkları basın açıklamasında, ülkedeki insani krize işaret etti. 

Abone Ol

Haber Merkezi- Sudan'da devam eden iç savaş nedeniyle, ülke nüfusunun yarısının insani yardıma ihtiyacı olduğu açıklandı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilci Yardımcısı ve Sudan İnsani Yardım Koordinatörü Clementine Nkweta-Salami, yaptıkları basın açıklamasında, ülkedeki insani krize işaret etti. 

Ülkede yaklaşık 7 aydır devam eden iç savaş nedeniyle nüfusun yarısının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildiren Nkweta-Salami, Sudan'daki durumu, "Açıkçası dehşetin nasıl tarif edileceğini bilemiyorum" diye açıkladı.  

Ayrıca Nkweta-Salami, BM olarak 12 milyon kişiye insani yardım hedeflediklerini kaydetti.

Sudan'da 7'nci ayına giren iç savaşta taraflar, başkent Hartum'un yanı sıra ülkenin batı ve güney batısındaki 9 eyalette ağır silahlarla çatışmayı sürdürüyor.

Sudan hükümetinin, uluslararası topluma "terörist grup" olarak kabul etmesi çağrısında bulunduğu Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), 15 Nisan'da patlak veren iç savaş öncesinde sisteme entegrasyonu henüz tamamlanmamış askeri bir güçtü.

Bölgesel ve uluslararası ateşkes ve müzakere girişimleri, tarafların karşılıklı ihlal suçlamaları ve öne sürülen şartlarda anlaşamaması nedeniyle şu ana kadar başarısız oldu.