Sporda görmek istemediklerimiz

Güray SOYSAL İŞTE ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYET KADINI

Abone Ol
Güray SOYSAL

İŞTE ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYET KADINI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem, 67.Gillette-Milliyet Altınyıldız Classics Özel Ödülü'nü kazandı. Deneyimli voleybolcunun yaptığı ödül konuşması sonrası salonda alkış tufanı koptu. Erdem, herkesi mest eden konuşmasında "Atatürkçü, ülkesini seven, sporu seven, adil, çalışkan, azimli ve başarılı kadınlara dönüşerek, ülkemizi daha yukarıya taşıyacak günlere bir nebze katkımız oluyorsa ne mutlu bizlere" ifadelerini kullandı. Eda Erdem’e bir kez daha bravo…

SONUNDA DOĞRU YOLU BULDULAR

Gençlerbirliği’nin herşeyi olumlu, ancak taraftar konusunda oldukça zayıf bulunuyor. Bir türlü Ankaragücü’nün yarısı kadar dahi olsa, taraftar bulamaz. Bu da Gençlerbirliği’nin en zayıf tarafı olsa gerek. Ancak… Yönetime gelen, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan bu işe el attı ve tribünlerin hareketlenmesini sağladı. Bunun meyvasını da Boluspor maçında gördük. Tribüne gelen bando takımının coşkusu ve dağıtılan atkılarla Gençlerbirliği, geçici de olsa, rahat nefes alabildi.

GEÇMİŞ OLSUN ZEYNEL HOCA

Bir zamanlar Gençlerbirliği’nin tutulman solaçığı ve başarılı teknik adamı Rüzgarın oğlu Zeynel Soyuer’de asrımızın baş belası koronaya yakalandı. Hem de eşi ile birlikte… Eşi Tülin hanımla birlikte gittiği hastahane de korona testi yaptırınca sonuç pozitif çıktı. Hemen 15 günlük karantinaya alınan Zeynel hoca sağlığına ve ilişkilerine çok dikkat etmesine karşılık, bu rahatsızlığa yakalanıp, şimdilerde eşi ile birlikte evinde ayrı odalarda 15 günün dolmasını bekliyor. Hem Zeynel hocaya, hem de muhterem eşine geçmiş olsun dileklerimi gönderirim.

A.GÜCÜ’NÜN ARMASI MI DEĞİŞTİ…

Bu iddiayı ben değil, yayıncı kuruluş Beinsports yapmış. Kulüp cephesinde araştırma yapınca “Böyle birşeyin olması mümkün değil” cevabını aldım. Sonradan yanlış haberi gündeme getiren meslektaşım Metiner Erdem’e baş vurdum. İşte aldığım cevap: “Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yayıncı kuruluşu Beinsports’un Ankaragücü gafları bitmek bilmiyor. Maçlarda spikerlerin sürekli futbolcu isimlerini karıştırması, Ankaragücü-Menemenspor maçında Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Dalcı’nın Menemenspor teknik direktörü olarak gösterilmesi tepkilere neden olmuştu. Yayıncı kuruluş, bu kez de logo skandalına imza attı. Yayıncı kuruluşun web üzerinden yayınlarını yaptığı Bein Connect’te, hafta sonu oynanacak maçların programı verilirken, Bursaspor-Ankaragücü maçının tanıtımında Ankaragücü logosu yerine Kosova bayrağı kullanıldı. Yayıncı kuruluşun bitmek bilmeyen Ankaragücü gafları, Sarı-lacivertli kulübün taraftarlarının tepkisine yol açtı.” Bu denli yanlışa pes doğrusu…

NEREDEN NEREYE?

Futbolumuzun ele avuca sığmayan futbolcularından Abidin Akmanol’da sonunda bu dünyadan göçüp gitti. Boluspor’da başladığı profesyonel hayatında çok sayıda leblebi goller atıp dikkatleri üzerinde toplamıştı. Bir yandan futbol oynayıp, diğer taraftan tahsilini sürdüren Abidin Akmanol, futbolda efsane olan Yıldırım Beyazıt Lisesinde de gol makinası olmuş, birçok profesyonel takımın ağına girmişti. Ancak… Eskişehirspor’da oynarken, geçirdiği rahatsızlık sonunda, hem de 23 yaşında futboldan kopmak zorunda kalmıştı. Gittiği Kanada’da kardeşi ile birlikte yaşantısını sürdürüyordu. Sonunda…, Abidin’in vefat haberi geldi. Allah rahmet eylesin.

Unutulmayanlar: HAMİT KAPLAN

20 Eylül 1933’de Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinin Hamamözü’nde dünyaya geldi. Türk güreşinin efsanelerinden olan Hamit Kaplan, 1952'de dünya şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi oldu. Akrabası ve hocası Adil Candemir'in yardımları ve öğretileri ile minder güreşlerine başladı. 1965'e kadar süren kariyerinde dünya ve Olimpiyat şampiyonluklarına imza attı. 1965 senesinde güreşi bıraktı ve ticaret hayatına atıldı. 5 Ocak 1976 tarihinde geçirdiği bir trafik kazası sonucunda, 41 yaşında öldü.