Ekonomi

SPK, bir şirketin halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin halka arzını onayladı. Ayrıca çeşitli şirketlerin sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihraç başvuruları kabul edilirken, idari para cezaları da kesildi.

Abone Ol

Sermaye Piyasası Kurulu, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin pay başına 91,85 liradan ilk halka arzını onayladı. Kurul, aynı zamanda Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1 milyar 610 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı talebini kabul etti.

SPK tarafından onaylanan diğer başvurular arasında Suvla Şarapları'nın 100 milyon liralık, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ'nin 2 milyar liralık ve TEB Faktoring'in 2 milyar 450 milyon liralık borçlanma aracı ihracı bulunuyor. Zorlu Enerji'nin 1 milyar 100 milyon dolarlık borçlanma aracı ihracına da onay verildi.

Kurul ayrıca, Ziraat Katılım Varlık Kiralama AŞ'nin 50 milyar liralık ve ZKB Varlık Kiralama AŞ'nin 4 milyar liralık kira sertifikası ihraç başvurularını da kabul etti. Bunun yanı sıra, birçok yeni nesil teknoloji ve gayrimenkul yatırım fonunun kuruluşuna izin verildi.

SPK, Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye ait halka arz gelirlerinin kullanımına ilişkin yapılan incelemeler sonucunda 2 gerçek ve 1 tüzel kişiye toplamda 5 milyon 833 bin 734 lira idari para cezası kesti. Ayrıca, yurt dışı kaldıraçlı işlemler sunan 32 internet sitesine erişim engeli getirildi.