TBMM Genel Kurul'da iki gün boyunca 28 saat süren görüşmelere konu olan 17 maddelik ‘160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' sabaha karşı yapılan oylamada 224 'hayır' oyuna karşılık 275 'evet' oyuyla kabul edildi. Toplamda 127 sandalyesi bulunan CHP 123 vekille oylamaya katıldı. Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "CHP olarak 123 milletvekilimizle ret oyu kullandık. 4 milletvekilimizin 3’ü hasta, 1’i ise yurtdışında olduğu için oy kullanamadı" açıklamasında bulundu.

CHP'den 'tasarruf tedbirleri'nin iptali istemiyle AYM'ye dava! CHP'den 'tasarruf tedbirleri'nin iptali istemiyle AYM'ye dava!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamaya ilişkin partisinin katılım bilgilerini paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Katliam yasasının oylamasında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve milletvekillerimizle tam kadro TBMM Genel Kurulu’ndaydık" diyen Bulut, "Katliam Yasası 224’e karşı 275 oyla kabul edildi. CHP olarak 123 milletvekilimizle ret oyu kullandık. 4 milletvekilimizin 3’ü hasta, 1’i ise yurt dışında olduğu için oy kullanamadı" ifadelerini kullandı. 

Bulut, "Kimse endişe etmesin! Bu yasayı iptal etmek için Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Belediyelerimiz zaten bu kanlı yasayı uygulamayacak. Ölümün karşısında yaşamın yanındayız" dedi. 

Editör: Ziya Burak Erol