Politika

Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri sabaha kadar devam etti

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülen yasa teklifinde her milletvekiline 5 dakika konuşma süresi verildi.

Abone Ol

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, kamuoyunda sokak hayvanlarına "ötanazi" yapılmasına yol açacak kanun olarak bilinen 38 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında 17 Temmuz saat 14.00'te toplandı. 

Görüşmeler başladığında salondan çıkarılan sivil toplum örgütü temsilcileri ancak sabaha karşı dinlenebilirken, muhalefet partileri teklifi "katliam yasası olarak" değerlendirdi, geri çekilmesini talep etti.

AKP İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, partisine yapılan "hayvanları katlediyorsunuz" eleştirilerinin haksız olduğunu iddia ederek, "Köpekler özgürce sokaklarda gezsin diye çocukları evde hapsetmeyi doğru bulmuyoruz. Çocuklarımız ve onların geleceğini önceliyoruz" diye konuştu.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler 18 Temmuz saat 04.00'te tamamlanarak maddeler üzerindeki görüşmelere geçildi. Maddeler komisyonda oylanmaya başlandı. Ötanazi uygulamasını öngören düzenleme ise teklifin 5. maddesinde yer alıyor.

Komisyonda her bir madde için milletvekillerine 5 dakika söz verileceği aktarılırken, AKP ve MHP milletvekilleri kanun teklifi görüşmesinin alt komisyona gönderilmesi önerisine "Hayır" oyu kullandı.