Politika

SODEM Başkanı Şahin: İmamoğlu'nun yanındayız

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, "Siyasi yasak kararına karşı sonuna kadar Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız" dedi.

Abone Ol

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek açıklaması yaptı.

Şahan, "İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimi aynı zamanda tüm yurttaşlarımızın seçme ve seçilme hakkını doğrudan etkileyen bir müdahaledir" dedi.

İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak getiren istinaf sürecindeki davaya ilişkin açıklama yapan Şahan, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki İstinaf Mahkemesi kararıyla girdiğimiz süreçte, hukukun siyasetten bağımsızlığına olan inancımız tamamen sarsılmıştır. Tarihten günümüze tüm siyasi yasaklar ve siyasi yasak girişimleri, halkın iradesini zayıflatmış ve demokrasimizin güçlü yapısını zedelemiştir. Bizler sosyal demokrat belediyeler olarak, adaletin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün her daim savunucusuyuz. Her yurttaşın, fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olduğu bir Türkiye için mücadele etmekteyiz.

"Halkın iradesine saygı gösterilmesi, Anayasal bir zorunluluk"

İstanbul, tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleri ile bir dünya şehridir. Bu şehri yönetenlere ve halkın iradesine saygı gösterilmesi, Anayasal bir zorunluluktur. Unutulmamalıdır ki, tarih halkın oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nu değil; demokrasiyi yok saymak için girişimlerde bulunanları yargılar. Siyasi yasak kararına karşı sonuna kadar Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız."