Curnata Ajansı, siyasi liderler ve partilerin temmuz ayında sosyal medya platformlarındaki performanslarına ilişkin bir rapor yayımlandı. 

Buna göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Facebook'ta liderlerin sayfalarını beğenenler sıralamasında birinciliği açık arayla önde bulunduruyor. İktidar partisi AKP 3 milyon beğeni sayısıyla ilk sırada yer alırken, CHP ise 255 içerikle zirvede bulunuyor. 

Aynı platformda, iktidarın Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP 2.2 milyon, CHP ise 1.6 milyon beğeni sayısına sahip.

AKP, yasaklı Instagram'da birinci 

Bununla birlikte, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)  kararıyla erişim kısıtlaması getirilen Instagram'da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 97 içerik paylaştı.

 AKP'nin, yasaklı Instagram'da 1.7 milyon takipçisi bulunuyor. 81 içerik paylaşan AKP'yi 890 bin takipçiyle ittifak ortağı MHP izledi. 836 bin takipçisi olan CHP, Facebook'ta olduğu gibi bu platfromda da 215 içerikle en aktif kullanan siyasi parti durumunda. 

11. 7 milyon takipçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşılık 1.6 milyon takipçisi olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de temmuz ayında 116 içerik yayımladı. 

8.1 milyon takipçisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 72 paylaşımda bulundu.

X'te de en aktif parti, CHP

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Son olarak, ana muhalefet partisi CHP, siyasi partilerin X'teki performansını gösteren tabloda da en aktif parti olmayı elden bırakmadı.

Rapora göre, temmuz ayında 219 paylaşım yapan AKP, 298 paylaşımda bulunan CHP'nin gerisinde kaldı. İktidar partisinin 3.4 milyon, CHP'nin ise 2.7 milyon takipçisi bulunuyor. 

 

Editör: Esin Özdemir