Hakkındaki iddialara yayınladığı videoyla yanıt veren Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a siyasi parti temsilcileri ve başta kadın belediye başkanları olmak üzere destek mesajları gelmeye devam ediyor.

İşte destek mesajlarından bazıları:

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya: "Alçakça bir saldırıyla hedef alınmaya çalışılan Şehzadeler Belediye Başkanımız, yol arkadaşımız sevgili Gülşah Durbay’ın her daim yanındayız. "

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil: "Şu siyasette tek bir kadın yoktur ki bir yere geldiğinde alenen ya da ardından gizli gizli 'filancanın sevgilisi' ilan edilmesin. Derhal edilir; zira bir kadının, hele genç bir kadının, tek başına emeğiyle bir şey becermesi asla mümkün değildir bu at gözlüklülerin gözünde. Kadınların başardığı her şey olsa olsa yüce erkeklerimizin 'bi' şeylere karşılık' lütfettiği sadaka olabilir. Dediğin gibi; asla unutma ve affetme. Sadece sana değil, bu ülkede bir şeyleri değiştirmeye niyet eden her kadına yapılıyor bu hakaret. Biz de affetmeyeceğiz. Çok geçmiş olsun. Biliyorum senesi dolmadan defetmiş olacaksın bu musibeti de ve dimdik devam edeceksin yoluna."

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: "O bir kadın. O bir İnsan. O bir Başkan. O bir Onurlu duruş. Adı: Gülşah Durbay. Uğradığı iftiralara karşı hala ayakta. Hastalığı bile onu yıldıramamış. Siyaseti çirkinleştiren her çukur tipe yazıklar olsun. Siyaseti ayağa düşürenlere lanet olsun."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce: "Hem hastalığınız hem de uğradığınız çirkin saldırılara karşı yanınızdayız, arkanızdayız. Çağımız algı savaşları çağı. 'Algı yapmak' adı altında her türlü çirkinlik normalleştirilmeye çalışılıyor. Böyle saldırıları asla normalleştirmeyeceğiz. Bunlardan medet umanların hep kaybedeceği bir ülke için mücadeleye devam. Bu zor günlerden güçlenerek çıkacağız, hep beraber. Daima dayanışmayla. Geçmiş olsun Gülşah Başkanım."

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek: "Türkiye’de siyaset hiçbir zaman bu kadar aşağılık yapılmamıştı. Hiçbir değer, siyaset uğruna bu kadar yok edilmemişti. Ahlak bu derece ortadan kalkmamıştı. Kişisel hırs, siyasi ikbal uğruna yol arkadaşımız, sevgili dostumuz Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’a atılan iftira, 'rakiplerimizin' düştüğü seviyeyi gösteriyor. Biz sevgili başkanımızın sağlığı için kaygılanırken bu aşağılık iftira ile karşı karşıya kaldık. 76 yıl sonra Manisa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanmasını, Şehzadeler’de 36 yaşında kadın Belediye Başkanının kazanmasını hazmedemeyenler bel altı iftiralarla, çamur atarak rövanş almaya çalışıyor. Önceliğimiz elbette sevgili Gülşah Başkanımızın sağlığı. Ama kimse unutmasın; ne Genel Başkanımız Özgür Özel, ne Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay, ne İl Başkanımız İlksen Özalper ne de ben bir adım geri atmayacağız, bir kelime eksik konuşmayacağız. Bu siyaset dilini dün reddettik, bugün reddediyoruz yarın da reddedeceğiz. Her zaman karşısında olacağız. Halkımızı da bu saldırılara karşı tavır almaya davet ediyoruz."

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın: "Biz kadınlar, yalnızca fiziksel şiddet, taciz ve cinayetlerle karşı karşıya değiliz; aynı zamanda vicdansız hesaplaşmaların, manipülasyonların ve iftiraların da hedefindeyiz. Ancak unutulmasın ki, siyasette de varız, kararlı duruşumuzla her türlü saldırının karşısında dimdik ayaktayız. Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yapılan aşağılık saldırılar, kadınların siyasi mücadeledeki varlığına yönelik bir tehdit değil, aksine bizleri daha da kenetleyen bir güçtür. Kadınların birliği sarsılmaz… Sesimizi kısmaya çalışanlara inat, hep birlikte daha da yükseleceğiz. Gülşah Başkanım, bil ki bu yolda asla yalnız değilsin."

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı: "Geçmiş olsun Gülşah Başkanım. Siyasi emelleri için alçakça söylemlerde bulunmaktan kaçınmayan kumpasçıları da lanetliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm fertleri olarak birlik ve dayanışma içinde olacak, karşımızdaki bu komplo ordusuna karşı dimdik durmaya devam edeceğiz."

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: "Kötüler kötüdür. Acil şifa diliyorum; yan yana, omuz omuzayız."

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu: "Sayın Başkanım; geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Söylediğiniz gibi, kirli ve hastalıklı zihniyet yenilmeye mahkumdur; tıpkı yeneceğiniz hastalık gibi."

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: "Ailem, siyasete adım attığım günden bu yana, 'Kızım, Türkiye’de kadın olarak siyaset yapmak ateşle oynamak gibi bir şey. Ne iftiralar biter ne kirli yalanlar… Ne olur uzak kal.' der. 15 sene boyunca, hayatta en sevdiğim şey olan ülkem ve insanımız uğrunda çalışmak ve çabalamaktan hiç vazgeçmedim. Belediye başkan adayı olduğum günden beri hakkımda atılmadık iftira, söylenmedik yalan kalmadı. Daha da acısı; bu yalanlar, siyasi rakiplerimizden çok, partimizin kurultay iradesine zerre saygısı olmayan, partimizin birinci olmasını hazmedememiş sözde 'parti sevdalıları' tarafından yapıldı. Beni tanıyanlar bilir ve hatta çok da kızarlar suskunluğuma; hakkımda söylenenleri tek bir gün bile umursamadım. Aynı zavallı güruh, 2 Ağustos’tan bu yana, sağlığıyla ilgili çok güçlü bir mücadele veren dostum, Gülüm; Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah’a çok aşağılık ve çirkin bir şekilde saldırıyorlar. Ben de haftalardır ona kendimden örnek verip, bu zavallı zihinleri umursamamasını söylemiştim. İki haftadır, alanlarında uzman hekimlerimizle, hem onun büyük bir aşkla bağlı olduğu görevini sürdürebileceği hem de en iyi şekilde tedavi olabileceği yol haritasını oluşturmaya çalıştık. Nihayetinde dün, Gülüm’ün kemoterapi tedavisi başladı ve biz onun yeniden doğacağı bir yolculuğa çıktık. Aynı gün, hazımsız yalancılar da tekrar işe koyuldular ve yine çirkin yalanlarıyla klavye mesailerine başladılar. Bugün, bana iftira edilen günlerdeki kadar umursamaz olmayacağım, olamayacağım. Siz hazımsız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin güveleri, başarı düşmanları ve hainler; o kirli yalanlarınızı, zavallı hayal dünyanızı ve aşağılık komplekslerinizi Sayın Genel Başkanımızın, dostumun ve partimizin başarısı üzerinden uzak tutacaksınız. Sizin yalanlarınızın ve hayal dünyanızın, milletimiz nezdinde hiçbir karşılığı olmadığını, 40 yıl sonra 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Türkiye’nin birinci partisi olarak ispat ettik. Sizin kodlarınız çözüldü, maskeleriniz çoktan düştü. Son çırpınışlarınızı da her zaman sığındığınız en aşağılık yoldan; kadınlara iftira atarak yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın, kininizin, partimizin iktidar yolculuğunun ve kadınların yükselişinin önüne geçmesine asla müsaade etmeyeceğiz."

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı: "Siyasi menfaatleri uğruna hiçbir değer tanımayan alçaklar, kanserken bile bütün gücüyle bu ülkenin geleceği için savaşanlara karşı elbet kaybedecekler. Ahlaksızlığı da hastalığı da yeneceğiz başkanim. Her zaman yanındayız. İyileşeceksin ve birlikte çok daha güçlü savaşacağız."

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin: "Organize kötülüğe karşı Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Gülşah Durbay’ın yanındayız."

CHP Genel Başkan yardımcılarından Durbay'a destek

CHP Genel Başkan yardımcıları da sosyal medya hesaplarında mesaj yayınlayarak Durbay'a destek verdi.

İşte o destek mesajları:

Gökan Zeybek: "Kendi siyasi ajandalarını beslemek üzere çirkin iftiralara, ipe sapa gelmez iddialara sarılan çürümüş zihniyetlere karşı etten duvar olacağız. Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a bu açıklamayı yaptıranlar, er ya da geç hesap verecekler. Organize kötülüğe karşı Sayın Gülşah Durbay’ın yanındayız."

Gül Çiftci: "31 Mart seçimlerinde Manisa Şehzadeler’de büyük bir başarıya imza atan kıymetli belediye başkanımız Gülşah Durbay hakkında mesnetsiz iddialarla bir kampanya yürütüldü. Gençlik kollarından bu yana her kademede büyük bir özveriyle çalışan ve mücadele ettiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gören değerli başkanımıza yapılan bu karalama kampanyası cevapsız kalmayacak. Karanlık dünyalarında ahlaksız senaryolar yazıp bir kadını, bebek bekleyen kız kardeşini ve ailesini bu zor günlerinde kendi karanlıklarına çekmek isteyenler adalet önünde hesap verecek. Sevgili Gülşah, en kısa sürede sağlına kavuşacağını, çok sevdiğin Şehzadeler’de  hemşehrilerinle ve dostlarınla çok daha güzel günlerde bir arada olacağını biliyoruz. Seni çok seviyoruz."

Deniz Yavuzyılmaz: "Alçakça bir iftira ile saldırıya uğrayan ve maruz kaldığı iftira karşısında kendisini savunmak zorunda bırakılan Gülşah Başkanımızın yanındayım. Siyasi hırsları için bu yalanları yayanları şiddetle kınıyorum."

Gülşah Deniz Atalar: "Bu mücadeleye omuz vermek, sadece bir kadının şahsına değil, her birimizin onuruna yapılmış saldırıya karşı durmak demektir. Kadın olarak siyasetin içinde yer almak, hele ki Türkiye gibi eril siyasetin sert ve çetin yollarında yürümek, her gün yeni bir sınavdır biz kadınlar için. Gülşah Başkanımızın da dediği gibi 'Ne yazık ki, kadınlar yalnızca fiziksel şiddet, taciz ve cinayetle karşı karşıya kalmıyor; aynı zamanda erkek egemen siyasi hesaplaşmaların acımasız hedefi de oluyor.' Bu hastalıklı zihniyetin ve çirkin saldırıların karşısında Başkanımızın yanındayız. Bir kadın olarak siyasette var olmak, daha iyisi için mücadele etmek, yalnızca bireysel bir başarı değildir; bu, her bir kadının hak ettiği eşit ve adil bir dünya için verilen toplumsal bir mücadeledir. Ancak biz kadınlar, tarih boyunca nasıl dayanışma içinde direndiysek, bugün de aynı kararlılıkla bu saldırıları bertaraf edeceğiz. Hem hastalığında hem de bu çirkin iftiralara karşı verdiği hukuki mücadelede Gülşah Durbay’ın arkasında dimdik duracağız. Bu kirli oyunun parçası olanlar, eninde sonunda yargı önünde ve halkın vicdanında hesap verecekler. Hiçbir iftira, hiçbir saldırı, onun başarılı olduğu bu yolda ilerlemesini engelleyemez. Bu süreçte hastalığı da, iftiraları da yeneceğiz. Birlikte iyileşeceğiz, birlikte güçleneceğiz."

CHP'li Nalbantoğlu: Kuyu tipi cezaevleri derhal kapatılmalı CHP'li Nalbantoğlu: Kuyu tipi cezaevleri derhal kapatılmalı

Ensar Aytekin: "Sevgili Gülşah başkanım, birlikte iyileşecek birlikte güçleneceğiz."

Gamze Taşcıer: "Kadın kimliğine sahip olmak siyasette adeta bir savaşın içine sürüklenmek demektir. Bu alanda var olmak, başarıya giden yolda her adımda atılan iftiralarla mücadele etmekle eş anlamlıdır. İstiyorlar ki, sürekli olarak karalanmaya, aşağılanmaya ve hedef gösterilmeye maruz kalalım. Susalım. Kabullenelim. Bizleri, işlevsiz bir cinsiyetçi algıyla mücadele etmek zorunda bırakan bu zihniyet, Ortaçağ'dan beri zehrini saçmaktadır. Ancak yanılıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sorgulayan, güçlü duran ve sesini yükselten her kadınla kaybediyorlar. Kaybedecekler. Uzun süredir kıymetli yol arkadaşımız Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a, gazetecilik maskesi altında, çamur at izi kalsın mantığıyla itibar suıkasti düzenleyenler, kendi siyasi ikballerine ulaşmak için her yolu mubah kabul etmektedir. Tarih bu utanmazlığa imza atanları, yalanları gerçek gibi yayanları, iftirayla haysiyet cellatlığı yapanları elbette yargılayacaktır. Unutmasınlar ki, bizler, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve azme sahibiz. Siz hadsiz eleştirilerinizle, çarpıtılmış gerçeklerinizle ve yalanlarınızla tarihin çöplüğüne atılacaksınız. Biz ise iyilikle ve cesaretle ülkemizi daha adil, eşit ve özgür bir geleceğe taşıyacağız. Ve sana söz Gülşah Başkanım, birlikte iyileşecek, birlikte kazanacağız."

Aylin Nazlıaka: "Bu ülkede kadın olmak zor. Hem kadın hem siyasetçi olmak daha da zor. Bir an önce eski sağlığına kavuşman dileğiyle Gülşah Başkan."

Sevgi Kılıç: "Değerli yol arkadaşım, Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a yönelik yapılan aşağılık, alçakça saldırılar, sadece ona değil, kadınların siyasetteki varlığına ve mücadelesine de zarar vermeyi amaçlamaktadır. Gülşah Başkanım, bu zor günlerde yalnız değilsin; seninle birlikteyiz. Sağlık mücadeleni destekliyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı diliyorum. Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz."

Zeliha Aksaz Şahbaz: "Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz. Büyük geçmiş olsun Gülşah Başkanım."

Suat Özçağdaş: "Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz."

Ulaş Karasu: "Yarınlar bizim. İyileşeceksin ve mücadelemizi omuz omuza sürdürmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Daima yanındayız."

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: "Gülşah Başkanım, hastalığı da kötülüğü de birlikte yeneceğiz. Birlikte iyileşeceğiz, birlikte güçleneceğiz."

Editör: Nur Yıldız