Haber Merkezi -Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıların yalnızca Hamas'ı değil, bölgenin tamamını hedef aldığını kaydetti. 

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan MSF Başkanı Christos Christou şu ifadeleri kullandı: 

"Gazze'ye yönelik savaş başladığından bu yana İsrail bölgeye tam bir abluka uyguluyor. İnsanların ihtiyaçlarından mahrum edilmesinin hiçbir gerekçesi olamaz.

İsrail güçleri 7 haftadır çocukları ve aileleri öldürüyor. Çocuklar ve aileler, kaçmaya çalışsalar da güvenli bir yer olmadığını anladılar."

"Sivillerin insani yardıma ihtiyaçları var"

Ayrıca, Christou, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasının önemine dikkati çekerek, "Bu savaş sadece Hamas'a değil tüm Gazze'ye karşı. İnsani ara, ateşkes tüm bunlar sivillerin korunması için fakat sivillerin insani yardıma ihtiyaçları var" diye belirtti. 

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı

Gazze'deki durumu "felaket" olarak tanımlayan Christou, sağlık tesislerinin yerle bir edildiğini, hastanelerin çalışmadığını vurguladı. 

Bununla birlikte, Christou, sivillere yönelik şiddetin hiçbir ahlaki ve yasal gerekçesi olmadığını ekleyerek ateşkes çağrısında bulundu.

Amman, bugün Gazze'deki insani yardım faaliyetlerini görüşmek üzere uluslararası hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının liderlerinin yanı sıra bazı ülke temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir koordinasyon toplantısına ev sahipliği yapmıştı.

Editör: Esin Özdemir