Haber Merkezi - Mart ayına girdiğimiz bugün, 9 yeni film de sinemalarda seyirciyle buluştu. Vizyona giren filmler arasında; Dune serisinin devam halkası "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki" ve sanatçı Ahmet Kaya’nın hikayesini anlatan "Son Şarkı - Ahmet'in Türküsü" filmleri dikkat çekiyor.

Son Şarki Ahmet'i̇n Türküsü

SON ŞARKI - AHMET'İN TÜRKÜSÜ

Müzik dünyasının efsane sanatçısı Ahmet Kaya’nın hikayesini anlatan "Son Şarkı - Ahmet'in Türküsü" filmi, Ahmet Kaya’nın vatana dönüş hikayesini anlatıyor. Müzik kariyerinin yanı sıra Ahmet Kaya'nın toplum üzerindeki etkisine de değinilen filmde, “Kimler Ahmet Kaya'yı hedef aldı?”, “Neden Ahmet Kaya?”, “Ahmet Kaya Paris'te neler yaşadı?”, “Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?” gibi pek çok soru cevaplandırılıyor. Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın oturduğu filmde Celil Nalçakan ve Ezgi Şenlerbaşrolleri paylaşıyor.

Dune

DUNE: ÇÖL GEZEGENİ BÖLÜM İKİ

Bilim kurgu klasiklerinden bir tanesi haline gelen Dune serisinin ikinci filmi olan "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two)" merakla bekleniyordu. Vizyona bugün giren filmde; ailesini yok edenlere karşı intikam savaşı başlatan Paul Atreides'in hikayesi anlatılıyor. Paul Atreides, ailesini yok eden komploculara karşı bir intikam savaşı başlatır. Bu süreçte Paul, Chani ve Fremen'lerle güçlerini birleştirir. Ancak Paul, zor bir seçimle karşı karşıya kalır. Hayatının aşkı ve bilinen evrenin kaderi arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Paul, yalnızca onun öngörebileceğini korkunç bir geleceği engellemek için zorlu bir mücadeleye girer.

Iki Nehir Arasında-1

İKİ NEHİR ARASINDA

Yönetmenliğini Berfi Dicle Öğüt'ün üstlendiği belgesel yapımı "İki Nehir Arasında",  I. Dünya Savaşı sırasında Irak Cephesinde savaşmış ve esir düşmüş askerlerin hikayesini anlatıyor.

TÜİK: Müzelerdeki eser sayısı düştü TÜİK: Müzelerdeki eser sayısı düştü

Altin Gaga Ve Macera Çetesi̇

ALTIN GAGA VE MACERA ÇETESİ

Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek haftanın animasyon yapımı Altın Gaga ve Macera Çetesi (Goldbeak), yardıma ihtiyacı olan bir şehri kurtarmak için mücadele eden Altıngaga ve çetesinin maceralarını anlatıyor. Tavukların arasında büyüyen, kendisine uçamayacağı söylenen ve buna inanıp artık uçamayacağını düşünen küçük sevimli karga Altıngaga'nın en büyük isteği tanınmaktır. İçgüdülerinin peşinden giden Altıngaga, uçmayı öğrenince, kız kardeşiyle birlikte bazı sırları çözmek için Kuşlar Şehri'ne gitmeye karar verir. Ekibi ile birlikte Kuşlar Şehri'ne giden Altıngaga, orada yardıma muhtaç bir şehirle karşılaşır. Artık Altıngaga ve arkadaşlarının yeni görevi bu şehri kurtarmak olacaktır.

Sevgili David

SEVGİLİ DAVID

Haftanın gerilim ve korku türündeki yapımlarından olan Sevgili David (Dear David), John McPhail yönetmenliğinde vizyona giriyor. Filmde; şeytani bir varlığın musallat olmasıyla hayatı değişen bir adamın hikayesi anlatılıyor. 

Derin Tehlike

DERİN TEHLİKE

Scott Chambers ve Becca Hirani'nin yönetmenliğini paylaştığı korku türündeki film,  ailesini bir köpek balığı saldırısında kaybeden genç bir kadının hikayesini anlatıyor.

Senden Başka

SENDEN BAŞKA

Haftanın romantik komedi filmi olarak dikkat çeken Senden Başka (Anyone But You), birbirlerinden nefret etmelerine rağmen çıkarları için sevgiliymiş gibi davranan bir çiftin hikayesine odaklanıyor. Bea ve Ben'nın ilk buluşmaları mükemmel geçer. Ancak sonrasında işler aynı şekilde ilerlemez. 

Şaşkın Damat

ŞAŞKIN DAMAT

Mısırlı yönetmen Rami Imam’ın yönettiği Şaşkın Damat (Abo Nasab), düğün gününde kendisini beklenmedik olayların içerisinde bulan damadı anlatıyor. 

Ayı Teddy

AYI TEDDY'NİN MACERALAR

Çocuk izleyicileri yakalayacak olan ve Norveçli yönetmen Andrea Eckerbom'un imzasını taşıyan "Ayı Teddy'nin Maceraları" da vizyona giren filmler arasında.

Editör: Haber Merkezi