Haber Merkezi - Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ve MUBI ile İstanbul Modern işbirliğinde İstanbul’da ilk kez gerçekleşen MUBI Fest, 1000’in üzerinde katılımcı ağırladı. Yepyeni bir sinema festivali coşkusu yaşatan festivalin gösterimleri ise sona erdi. 22-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festival; Cem Kaya, Damla Sönmez, Deniz Celiloğlu, Nisan Dağ, Nazlı Bulum, Pelin Esmer, Yeşim Ustaoğlu, Burak Çevik, Erdem Şenocak, Nehir Tuna, Azize Tan ve Nazlı Bulum gibi sektörün önemli isimlerini ağırladı.

Mubi Fest Yepyeni Bir Sinema Festivali Coskusu Yasatti H41370 0C2C2

Beypazarı'ndaki Adaören Kalesi'nde yüzey araştırmaları devam ediyor Beypazarı'ndaki Adaören Kalesi'nde yüzey araştırmaları devam ediyor

Film gösterimlerinin yanı sıra, film ekipleri de festivalde izleyiciyle bir araya geldi. "Hatır" filminin Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği festivalde, filmin yönetmeni Michel Franco izleyicilerin sorularını yanıtladı. Murathan Mungan’la Ustalık Sınıfı ve Murat Meriç, Aylin Aslım ve Gülşah Güray ile Rock Tarihinde Kadınlar söyleşilerine ev sahipliği yapan festivalde, film gösterimleri dışında söyleşilere de yer verildi.

1703592364 Murat Meric Aylin Aslim Gulsah Guray

MUBI Fest İstanbul kapsamında; Güneş Sonrası, Mükemmel Günler, Sararmış Yapraklar, Nasıl Sex Yapacağız ve PRISCILLA filmleri de sinemaseverlerle buluştu. Film gösterimleri dışında katılımcılar, İstanbul Modern Sinema'da festival kapsamında gösterim yapan filmlerle ilgili oluşturulan deneyim alanlarına da büyük ilgi gösterdiler.

Editör: Deniz Ali Tatar