Güncel

Sinem Dönmez: Öldürülen kadınların sesi olmak istiyorum

Eşi Sinem Dönmez'i ağır yaralayan ve "eşe karşı kasten öldürme" suçundan tutuklanan Enver Dönmez'in tutukluluk halinin sürmesine karar verildi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Sinem Dönmez, "Caydırıcı cezanın verilmesini istiyorum. Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Adalete güveniyorum" dedi.

Abone Ol
Hatay'da eşi Sinem Dönmez'i ağır yaralayan ve "eşe karşı kasten öldürme" suçundan tutuklanan Enver Dönmez, hakim karşısına çıktarıldı. Öldürme kastının olmadığını iddia eden Dönmez, kıskançlık sonucu eşini bıçakladığını söyledi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Sinem Dönmez ise "Ben öldürülen kadınların sesi olmak istiyorum" dedi.
 
ANKA'dan Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Enver Dönmez, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 10 yıldır evli olduğu Sinem Dönmez'i mayıs ayında bıçakladı.

Ağır yaralanan Sinem Dönmez, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Eşi Enver Dönmez ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı, Enver Dönmez hakkında "eşe karşı kasten öldürme" suçundan Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Söz konusu davanın ilk duruşması bugün görüldü. 

Mahkeme heyeti, eksik kalan delillerin toplanması için Enver Dönmez'in tutukluluk halinin sürmesine karar verdi. Duruşma 10 Ocak 2024 tarihine erteledi. 

"Adalete güveniyorum"

Duruşma çıkışı açıklama yapan Sinem Dönmez, şunları söyledi: 

"Bu dava sadece benim davam değil, öldürülen tüm kadınların davasıdır. Ben öldürülen kadınların sesi olmak istiyorum. Onlar öldürüldükleri için seslerini duyuramadılar. Kendilerini savunma hakları ellerinden alındı. Kadın oldukları için iftiralara maruz kaldılar, şu an ben de bu iftiralara maruz kalıyorum. Caydırıcı cezanın verilmesini istiyorum. Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Adalete güveniyorum."