Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşmasında sanıkların savunmaları bitmesinin ardından mahkeme kararını açıkladı. 

Kararda, MHP'li Serdar Öktem'e adli kontrolle tahliye kararı verildi. Öte yandan tutuklu sanık Suat Kurt duruşma başlamadan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e küfür ve hakaret etti. Konuya ilişkin savunma yapan Suat Kurt'un avukatı Fuat Saatçiolu, "Sabah yaşanan Suat Kurt olayı medyaya ve sosyal medyaya düştü. Ben müvekkilimle görüşürken jandarma araya girdi. Jandarma gereğinden fazla müdahale etti. Bununla ilgili herhangi bir tutanak olmaması gerekir. Suat'la benim aramdaki bir konuşmaydı" diye konuştu. Saatçioğlu'nun beyanının ardından duruşmaya ara verildi.

Yargıda yeni atamalar: İsimler açıklandı Yargıda yeni atamalar: İsimler açıklandı

ANKA'nın aktardığına göre, bugün sabah duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklardan Suat Kurt'un avukatı müvekkiliyle görüşmek istedi. Jandarma görüşmeye izin vermeyerek, "Mahkeme heyetinden izin almanız gerekir" dedi. Bunun üzerine Kurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik, küfür ve hakaret etti. Jandarma ekipleri Kurt'u duruşma salonundan çıkardı. Mahkeme heyeti geldikten sonra Kurt'un avukatı heyetten görüşme talebinde bulundu ve görüşmeye izin verildi. 

"Tutanak olmaması gerekir" 

Duruşmada Kurt'un avukatları da esas hakkında mütalaaya karşı savunma yaptı. Kurt'un avukatı Fuat Saatçiolu, "Sabah yaşanan Suat Kurt olayı medyaya ve sosyal medyaya düştü. Ben müvekkilimle görüşürken jandarma araya girdi. Jandarma gereğinden fazla müdahale etti. Bununla ilgili herhangi bir tutanak olmaması gerekir. Suat'la benim aramdaki bir konuşmaydı" diye konuştu.

Editör: Erva Gün