Çevre

Siirt'te üç ayrı yerde çıkan yangınlar söndürüldü: Can kaybı ya da yaralanma olmadı

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, kentte üç ayrı noktada çıkan yangınların söndürüldüğünü belirterek, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığını bildirdi.

Abone Ol

Siirt'te üç ayrı noktada çıkan yangınlar ekiplerin çalışmasıyla söndürüldü. Yangının yıldırım düşmesi nedeniyle başladığını belirten Vali Kemal Kızılkaya,herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığını bildirdi.  

Merkeze bağlı Tuzkuyusu ve Yağmurtepe köyleri yakınlarında anız yangını ve Kalender köyünde örtü yangını olduğunu gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı merkezini arayarak ihbar etti.

Olay yerine ulaşan ekiplerin çalışmaları sonucu, üç ayrı bölgede çıkan yangınlar söndürüldü.

Sosyal medya hesabından yangına ilişkin açıklama yapan Vali Kızılkaya, ekiplerin 7/24 görevilerinin başında olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün merkez Tuzkuyusu köyü civarında saat 17.10'de anız yangını başladığı ihbarı alınmıştır. Anız ateşi havalimanı iç bölgesine de sıçrayarak yaklaşık 200 dönümlük bir alanda etkili olmuştur. Ayrıca aynı ateşin devamında Aktaş köyü mülki sınırları içerisinde tarlalar bölgesinde kullanılmayan boş bir eve de anız yangının sıçradığı tespit edilmiş olup emniyet ve jandarma TOMA'larının desteği ve ekiplerimizin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Kalender Dağı Cumaderi mevkiinde Botan Milli Parkı sınırında ise 17.12 sıralarında orman yangını ihbarı alınmıştır. Yangının 20 dönümlük ormanlık alanda örtü yangını şeklinde meydana geldiği tespit edilmiştir. Yangına süratle müdahale edilerek saat 20.00 itibarıyla da söndürülmesi sağlanarak soğutma çalışmalarına başlanmıştır."