Avustralya'nın Sidney kentinde, bu yıl kış mevsiminde ağustos ayında termometreler 28,1 dereceyi gösterdi. Bu sıcaklık, son 7 yılın ağustostaki en yüksek değeri olarak kaydedildi.

The Guardian’ın haberine göre, Sidney'de mevsim normallerinin 17,9 derece üzerinde bir sıcaklık ölçüldü. Avustralya Meteoroloji Dairesi (BOM), bu sıcaklığın ağustos ayı ortalamalarının çok üzerinde olduğunu ve son 7 yılın en sıcak ağustos günü olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Meteoroloji uzmanları, bölgedeki rüzgarlı ve sıcak hava koşulları nedeniyle halkı yangın tehlikesine karşı uyardı. Yeni Güney Galler Kırsal İtfaiye Servisi sözcüsü Victoria Quested, kış aylarında bile çalı ve ot yangınlarının meydana gelebileceğini belirterek, "Yıl boyunca hazırlıklı olmanız gerekiyor. Yangınlar ayrım gözetmez" dedi.

İran'dan İsrail'e ihtar: Enerji kaynaklarını hedef alacağız İran'dan İsrail'e ihtar: Enerji kaynaklarını hedef alacağız

Sidney'de bugüne kadar kaydedilen en sıcak ağustos günü, 1995 yılında 31,3 derece olarak ölçülmüştü.

Victoria eyaletinde ise, saatteki hızı 80 kilometreyi aşan rüzgarlar gece boyunca etkili oldu ve en az 100 evde hasar meydana geldi. Eyalette 10 binden fazla kişi elektriksiz kaldı ve bazı bölgelerde ağaç devrilmeleri nedeniyle yollar kapandı. BOM, Melbourne'ün kıyı bölgelerinde rüzgarların şiddetinin saatte 110 kilometreye kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA