Gazete Pencere’den Nuray Babacan, partinin son yerel seçimlerde oy kaybetmesinin ve toplumdan kopmasının nedenlerinin yer aldığı rapordaki bazı başlıkları aktardı. Buna göre adalet duygusunun zedelenmesi, ekonomik kriz ve parti içi çekişmeler seçmenin AKP'den uzaklaşmasına neden oluyor. 

Çalışmanın başlıkları arasında ilk sırada adalet duygusunun zedelenmesi yer aldı. Sadece, mahkemeler ve yargı açısından değil, tüm alanlarda adalet duygusunun zedelendiğine vurgu yapan rapora göre, bürokraside, kamudaki faaliyetlerde, işe alımlarda adalet duygusu ortadan kalktı.

Rapora yansıyan bir diğer mesele de parti iç gruplaşmalar ve klik sorunu oldu. Bu durumun parti motivasyonunu önemli ölçüde etkilediği vurgulandı.

Mevcut ekonomik kriz de seçmenin görüşlerini etkiledi. Enflasyon, hayat pahalılığı, emekli ve dar gelirlilerin durumu, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkati çekilen raporda, bu durumun toplum kesimlerini partiden uzaklaştırdığı ifade edildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Rapordan tespitlerini paylaşan Babacan, raporda “artık toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı” sonucunu verdiğini ifade ederek, “Artık Erdoğan’ın da sonuçlardan sorumlu tutulduğu ortaya çıktı” diye yazdı

Editör: Ziya Burak Erol