Ekonomi

Sendikalı olunca işten çıkarılan Polonez işçilerinden boykot çağrısı

Sendika üyelikleri nedeniyle işten çıkarılan Tekgıda-İş Sendikalı 146 Polonez işçisi, markanın ürünlerine boykot çağrısı yaptı.

Abone Ol

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 87 gündür grev mücadelelerine devam eden Polonez işçileri, 15 Ekim'de 20 ilde eşzamanlı düzenleyecekleri basın açıklaması ile markanın ürünlerine boykot çağrısında bulunacaklarını duyurdu. 

BirGün'ün aktardığına göre, Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, “15 Ekim’de Tekgıda-İş şubelerinin önünde ve bulundukları illerin merkezinde eşzamanlı basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Salı gününden itibaren 'Polonez ürünleri tüketmiyoruz' diye boykot başlatıyoruz. Biz 88 gündür, gördüğümüz polis işkencelerine, işverenin yasaları tanımamasına ve işçileri insan yerine koymamasına rağmen Polonez markasına zarar verecek herhangi bir eylem gerçekleştirmedik. Ancak bizim sesimizi kimse duymadı. Tek istediğimiz toplu iş sözleşmesi imzalamak için aynı masaya oturmak ve anlaşmaktı. Artık iyi niyetimizi bozuyoruz. Tüm Türkiye halkını ve sivil toplum örgütlerini 15 Ekim günü MİGROS, METRO, CarrefourSA, BİM, ŞOK, A101 marketlerinin önüne Polonez ürünlerini boykot etmeye davet ediyoruz” dedi.