Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Semra Dinçer, çocukların ucuz iş gücüne kurbanı edildiğini belirterek, "Ara elaman sorunu çeken Türkiye’de AKP iktidarı lise çağındaki çocuklarımızın eğitim hayatından kopmasını ve ucuz iş gücüne katılmasını istiyor” dedi.

Fernas Madencilik'in sahibi AKP'li Nasıroğlu: İşçiler maden sahasını işgal etti Fernas Madencilik'in sahibi AKP'li Nasıroğlu: İşçiler maden sahasını işgal etti

Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 Ekim’de yayınlanan “Milli Eğitim İstatistikleri Örgün Eğitim 2023/2024” verilerini soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e "Bir milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatlarını neden sonlandırdıklarına dair bir çalışma yaptınız mı” diye soran Dinçer, yoksullaşan vatandaşın çocuklarını okula gönderemediğini ekledi.

"AKP’nin bilimsellik dışında uyguladığı ekonomi politikalarının sonuçlarını toplumun tüm kesimleri hissetmeye devam ediyor" diyen Dinçer, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi de ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim hayatından kopartılmaya başlandı. Yoksulluk nedeniyle lise çağındaki çocuklarımız okul yerine ucuz iş gücünün kurbanı haline getirildi. Ara eleman sıkıntısının çekildiği ülkemizde, üniversite mezunlarının bu iş kollarında çalışmaması okları lise çağındaki çocuklara çevirdi. Yoksulluk çocuklarımızın eğitim hayatlarının sonlanmasına neden oldu."

CHP'li Dinçer'in Bakan Tekin’e sorduğu sorular şunlar:

"Bakanlığınız tarafından yayımlanan verilerde görülen bir milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatlarını neden sonlandırdıklarına dair bir çalışma yaptınız mı?

Yaptıysanız bu çalışma sonucunda hangi çıktılara ulaştınız? Yapmadıysanız bu konuda herhangi bir araştırma/soruşturma yapmayı planlıyor musunuz?

Bakanlık olarak son bir yılda eğitim hayatına son veren/vermek zorunda kalan öğrencilerin yeniden okullarına dönmesi konusunda herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Geçtiğimiz yıl eğitim hayatına son verenler arasından kaç çocuğun istihdama katıldığına dair elinizde mevcut bir istatistik bulunmakta mıdır?"

Muhabir: Kağan Karacehennem