MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyada yayılan yalan ve iftira dolu içeriklerin, kamu vicdanını kirlettiğini ifade etti. Ayrıca bazı medya kuruluşlarının bu içeriklerin yayılmasına katkı sağladığını iddia ederek, "Sosyal medya, toplum ahlakını tehdit eden bir batakhaneye dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor

MHP'li Yalçın, siyasi rakiplerin sosyal medyayı manipülasyon aracı olarak kullandığını savunarak, bot hesaplar ve sosyal medya trolleri aracılığıyla ahlaksızca saldırılar yapıldığını vurguladı. Yalçın, bu saldırıların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığını belirterek, "Başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, milletimizin kıymetlerinin yıpratılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Yalçın, özellikle CHP ve sol partileri hedef alarak, bu partilerin sosyal medyayı siyasi çıkarları doğrultusunda kullanarak toplumsal değerleri zedelediğini ileri sürdü. "İtibar suikastı peşindeler" diyen Yalçın, sosyal medya fareleri ve bot hesaplar üzerinden yapılan bu saldırılara karşı mücadele edeceklerini açıkladı.

Son olarak Yalçın, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) sosyal medya ve yayın platformlarındaki kirliliği önlemek adına gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ederek, mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Editör: Erva Gün