Deniz Ali Tatar

En son TRT'nin dijital platformu olan tabii'de yayınlanan “Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü” dizisinde ‘Bahar Kalfa’ rolünü canlandıran genç oyuncu Sema Güler, Rusya’nın TV 1 platformuna hazırlanan dönem dizisi “Merhamet Meleği” ile fark yaratmaya hazırlanıyor.

Sema Güler (2)-1

Bir Osmanlı askerinin eşi olan ‘Fatma’ ya hayat verdi

Rus yapım şirketi Bravo Film ile Türk yapım şirketi Moskitos Films imzalı Rus dizisi “Merhamet Meleği” dizinde ‘Fatma’ karakteriyle izleyici karşısına çıkacak olan Güler, bir Osmanlı askerinin eşine hayat veriyor. Dizinin hikayesi ise 1877-1878 yılları arasında geçerken, Osmanlı-Rus savaşı sırasında yaşanan etkileyici olayları anlatacak. 16 bölümden oluşan dizide Güler’in canlandırdığı Fatma karakterinin, Türker adında da bir oğlu var. Yönetmenliğini Leonid Belozorovich’in üstlendiği dizinin çekimlerinin yarısı Rusya ve yarısı da Türkiye’de gerçekleşti. Dizinin son sahnelerinin çekimi ise, Şubat ayında Türkiye’de gerçekleşecek.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin lansmanı yapıldı 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin lansmanı yapıldı

Sema Guler (2)-2

Yazıp yönettiği kısa filmi festivallerde yarışacak

Birçok yabancı dil de konuşabilen Güler, birçok uluslararası reklam filminde de rol aldı. Ayrıca kısa film alanında da çalışmalar yapan Güler, TRT 12 Punto TRT Kısa Film Yapım Ödülü kazanan "Kabuk" adında bir kısa film de yazıp yönetti. Filmin önümüzdeki dönemlerde festivallerde yarışması planlanıyor.

Sema Guler (1)

Editör: Deniz Ali Tatar