Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve 6 bakanlığın desteğiyle İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda konuştu. Bayraktar: "Geçtiğimiz günlerde yaşanan hain saldırı sonrasında ülkemizin tam bağımsızlığı için çalışan yol arkadaşlarımızın mühendis ve tekniker arkadaşlarımız ruhları şad mekanları cennet olsun, yakınlarına da sabırlar versin. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin” dedi. 

"Dünya SİHA pazarının şu anda yüzde 65’i Türkiye'nin elinde"

Eyüpsultan'da okul müdürü cinayeti: İstenen cezalar belli oldu! Eyüpsultan'da okul müdürü cinayeti: İstenen cezalar belli oldu!

“Baykar'da yürüttüğümüz milli teknoloji hamlesi serüvenimizden biraz yapay zeka odaklı bir şekilde bahsetmek istiyorum” diye sözlerine devam eden Bayraktar Türkiye'nin, dünyadaki SİHA pazarının yüzde 65'ine sahip olduğunu söyledi. Bayraktar, şöyle devam etti:

“20 senelik serüvende başlayan, bir anlamda o dönemde 20 sene önce millileşme vizyonu çerçevesinde atılan tohumların yeşermesini görüyorsunuz. Biz başladığımızda, Türkiye savunma sanayi alanında yüzde 85 oranında yurt dışına bağımlıydı. Ve hatta biz bu teknolojileri dışarıdan özel izinlerle ancak alabiliyorduk ki bugün Roketsan'ın geliştirdiği mühimmat ailesini tedarik dahi edemiyorduk. Bugün ise dünyanın en büyük ihracatçısı olmuş durumda ülkemiz. Ve dünya SİHA pazarının şu anda yüzde 65’i Türkiye'nin elinde ve bu başarıya imza atan tüm savunma sanayi ailesine ve onun değerli yöneticilerine ve Milli Savunma Sanayi vizyonunu ortaya koyan tüm devlet büyüklerimize buradan bu ülkenin bir mühendis evladı olarak şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Bayraktar, konuşmas sonrası Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile stantları dolaştı. Stant görevlileriyle sohbet eden ve ürünler hakkında bilgi alan Bayraktar, fuardaki vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

Editör: Erva Gün