Şehrin göbeğindeki geciken stat

Abone Ol


BU YILIN SONUNDA BİTECEK Mİ?

Yıkıldıktan 4 yıl sonra temeli atılan 19 Mayıs Stadının şekli-şemali ortaya çıkmaya başladı.
İçinde bulunduğumuz 2024 yılının sonunda hizmet vereceği açıklanan inşaatın mevcut kış aylarında da devam etmesi, Başkent Ankaralıları memnun ediyor.
Stadın tribünleri yükselirken, çevredeki durumu ise dikkat çekici boyuta ulaştı.

YERİ DOLDURULMAYAN SPOR ADAMI

Kosova'nın başkenti Priştine'den 1910'da Türkiye'ye göç eden bir ailenin çocuğu olan Cavcav, 4 Ekim 1935'te Ankara Hamamönü'nde doğdu.
Çocukluğunda babasının değirmeninde çalışan, iş hayatına da un sektöründe atılan İlhan Cavcav, fabrikatörlüğe kadar ulaşan başarısını futbol sahalarına da taşıdı.
Gençlerbirliği Kulübünün altyapısından yetişen ya da uygun maliyetle transfer ettiği futbolcuları Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a yüksek bonservis bedelleriyle satan Cavcav, "un tüccarlığının" yanına "futbol tüccarı" unvanını da ekledi.
İlhan Cavcav, başkanlığı döneminde teknik direktör değiştirmesiyle sık sık gündeme geldi.
Teknik direktör değişikliğini "taktik" gibi kullanan Cavcav, görev süresinde 42 farklı teknik adamla çalıştı.
Başkanlık koltuğunda oturduğu 37 yılda 56 teknik direktör değişikliğine giden İlhan Cavcav, kırmızı-siyahlı takımı bu süreçte en çok Mesut Bakkal'a emanet etti.
İlhan Cavcav, yaşamının son günlerinde sağlık problemleri yaşamasına rağmen futboldan uzak kalmadı.
Doktorların uyarılarına rağmen statta battaniyeye sarılı halde maçlar izlemeye devam eden, yaşlılığa bağlı hastalıkları da bulunan Cavcav, 22 Ocak 2017'de Ankara'da yaşamını yitirdi.
Şimdi baktığımızda İlhan Cavcav’ın aramızdan ayrılışından 7 yıl geçmiş.
Ancak...
100 yıllık kulüpte onun makamını dolduracak kişinin bir türlü ortaya çıkmaması, çıkanında sık sık istifası ile gündemde oluşu işin başka bir boyutu ile karşımızda duruyor.
Yazık doğrusu...

SAHADA MANKENİ GÖREV YAPTI

Burdur'da bir basketbol antrenörü, bir yıl maçlardan men cezası alınca oyuncularına moral olsun diye okul sporları müsabakası basketbol final maçına hazırladığı cansız mankenini gönderdi.
Kentte yaşayan ve 13 yıldır basketbol sporuyla uğraşan 26 yaşındaki antrenör Mevlüt Gezer, geçen yıl bir maçta rakip takımın antrenörüyle yaşadığı tartışmayı yargıya taşıdı.
Mahkeme tarafından rakip takımın antrenörüne ve kendisine "bir yıl maçlardan men" cezası verilince Gezer, final maçında oyuncularına moral vermek için bir yöntem buldu.
Aynı zamanda konfeksiyon işiyle uğraşan Gezer, iş yerindeki cansız mankenleri giydirirken aklına kendi kıyafetlerini ve yüzünün renkli fotokopisini mankene giydirip maça götürmek geldi.
Bu sayede oyuncularına güç ve motivasyon vereceğini düşünen Gezer, hazırladığı mankeni spor salonunun kapısına kadar getirip oyuncularına teslim etti. Manken oyuncular tarafından saha kenarına bırakıldı.

SERDAR ELER HOCA BÜYÜYOR

Her şeyini kadın hentbolumuzun gelişimi için veren Serdar Eler’e büyük görevler verildi.
Son olarak...
Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü ve Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Eler, Uluslararası Hentbol Federasyonu İcra Komitesi tarafından 2023-2025 dönemi için, IHF Koçluk ve Metodlar Komisyonu Lektörü olarak atandı.
Serdar Eler, Avrupa kıtası dışında hentbolun gelişimi için eğitimlere katılarak, bu ülkelerde bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.
Tebrikler Serdar Eler’e...

MARSEL İLHAN

Marsel Khamdamov ya da Türk vatandaşlığı aldıktan sonraki adıyla Marsel İlhan 11 Haziran 1987, yılında  Semerkand’de dünyaya geldi., Özbek asıllı Türk millî tenisçi. TED Spor Kulübü oyuncusu.
Türkiye çapında sıralamada 1 numara, ATP dünya sıralamasında 27 Eylül 2010 tarihli liste itibarı ile ulaştığı yer olan 96. sıra ile ilk 100'e giren ilk Türk tenisçi unvanına sahip oldu. 17 Ocak 2011 tarihli liste itibarı ile ulaştığı yer olan 87. sıra ile tarihte bir Türk tenisçinin aldığı en iyi derecesini almış oldu. Antrenörü Erhan Oral ile çalıştı. 29.10.2016 tarihinde Galatasaray SK ile mukavele imzaladı. Marsel İlhan, 2004 yılında ülkelerindeki ekonomik zorluklar ve tenisteki gelişimini daha iyi şartlarda sağlamak için annesi ile Özbekistan'dan Türkiye'ye göç etti. Kulüp kulüp dolaşan Marsel, "Bizim takımda senin ayarında çok oyuncumuz var" şeklinde cevaplar aldı, ancak en sonunda Taçspor tenis kulübü antrenman imkânı verdi ve desteklemeye başladı[]. 2005 ve 2006 yıllarında Türkiye'de sadece 5 turnuvaya katılan Marsel, 2006 yılında Türk vatandaşı oldu.