Yapay zeka, günümüzün en hızlı gelişen teknolojik alanlarından biri olarak dünyamıza etkilerini hızla artırırken Wyoming'in başkenti Cheyenne'deki belediye başkanlığı yarışında bu teknoloji çok daha büyük bir rol üstlenmeye hazırlanıyor.

"Adaylık sürecinde kendisini değil, VIC'i ön planda tutuyor!"

42 yaşındaki kütüphaneci Victor Miller, belediye başkanlığı için adaylığını koydu, ancak adaylık sürecinde kendisini değil, ChatGPT tabanlı bir chatbot olan VIC'i ön planda tutuyor.

"Alçakgönüllü et avatarı"

Miller, kazanması durumunda tüm kararları VIC'in almasına izin vereceğini belirtiyor. Kendini ise bu yapay zekanın "alçakgönüllü et avatarı" olarak tanımlıyor. Bu ilginç yaklaşımla, Miller, yalnızca belgeleri imzalamak ve teknolojinin insan yüzü olarak görev almak üzere orada bulunacağını söylüyor. Miller, boynunda taşınabilir bir Bluetooth hoparlörle dolaşarak VIC'in soruları algılamasını ve yanıtlamasını sağlıyor.

Hatalar olabilir mi?

Washington Post'a konuşan uzman Arvind Narayanan, "Yapay zeka destekli bir belediye başkanının'risklerinden' bahsetmek benim için zor," diyerek, "Bu, bir arabayı büyük bir karton araba maketiyle değiştirmeye benziyor. Elbette, araba gibi görünüyor ama 'risk', artık bir arabanızın olmaması," şeklinde görüş belirtiyor.

Twitch kapatılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı Twitch kapatılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı

Miller ve "VIC" ikilisinin kazanma şanslarının düşük olduğu düşünülüyor. Onlar, mevcut belediye başkanı ve son seçimde ikinci olan adayla yarışıyor.

Editör: Nur Yıldız