CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor

Haber Merkezi - Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısını değerlendirdiği yazısında, "Aslında bu son saldırıyı yalnızca spor dünyasıyla ilgili bir mesele gibi almak, değerlendirmek de isabetli görünmüyor. Çünkü buradaki olay, çok uzun zamandır tanıklık ettiğimiz üzere, içinde yaşadığımız toplumu, ülkemizi artan ölçüde kuşatmakta olan bir büyük şiddet sarmalının yalnızca spor alanındaki bir tezahürüdür" sözlerini kullandı. 

Yeşil sahalarda yaşanan şiddetin yeni olmadığını ifade eden Ergin, konuyu ele alan bir başka gazeteci Uğur Meleke'nin yazısına da yer verdi: "Ancak dün spor yazarımız Uğur Meleke’nin yazısındaki döküme baktığımızda, yeşil sahalarda uzun bir zamandır süregelmekte, tekrarlanmakta olan şiddet dalgasının olsa olsa en son halkasıdır.

Meleke, statlarda futbolcuların, teknik adamların, hakemlerin maruz kaldıkları birçok şiddet olayından örnekler veriyor. Bıçakla yaralama, taşlı saldırı, dayak, linç girişimi gibi muhtelif şekillerde kendini gösteren şiddet hareketleriyle karşılaşıyoruz."

Hakem Meler'in yaşadığı şiddetin diğer bir yansıması olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019'da yaşadığı saldırıyı örnek gösteren Ergin, "Çok değil daha 2019 yılında ülkenin ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da başkente 40 kilometre uzaklıktaki Çubuk ilçesinde yumruklanarak bir linç girişimine hedef olmuş, bir eve sığınarak ve uzun bir süre burada mahsur kalarak, canını zor kurtarmıştır.

Listeyi herkes yakın zamandan hatırladığı olayları ekleyerek genişletebilir. Bu noktada yakın zamanlardan bazı meslektaşlarımızın uğradığı fiziki saldırıları da muhakkak hatırlamamız gerekir. Yavuz Selim Demirağ ve Orhan Uğuroğlu’nun Ankara’da, Levent Gültekin’in İstanbul’da sokakta uğradıkları saldırılar hemen akla gelen vakalardır" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar