Seçimin getirdikleri ve götürdükleri

Güray SOYSAL

Abone Ol
Güray SOYSAL

BAŞKENT’İN 100 YILLIK KULÜPLERİ

Milletvekili seçimleri yapıldı. Sırada Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Her ikisi ülkemize hayırlısı olsun. Bir Başkentli olarak şu husus dikkatimi çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara mitinginde boynunda sadece 100 yılı aşan Ankaragücü’nün flaması vardı. Diğer aday Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Başkent Ankara mitinginde boynunda Ankaragücü ve Gençlerbirliği flamaları bulunuyordu. Elbette, kişisel olarak adayların bu durumdan haberleri yoktu. Onlara hizmet veren organizatörlerden biri flamayı tek takmayla sınıfta kaldı. Diğerleri mi?

36 VEKİLE SESLENİŞ

Ülkemize TBMM’de yönetecek Milletvekili, seçimi yapıldı. Bu seçimde Başkent Ankara’nın 36 Milletvekili büyük ölçüde değişip yemin töreninden sonra hizmet vermeye başlayacak. Yemin töreninden sonra 36 Başkent Ankara Milletvekili ile yakından ilgileneceğim. Bu ilgilenmemin sebebi şimdiden açıklıyorum. Geçen dönemde Başkent Ankara Milletvekilinin yüzde 95’i Ankara sporunun sorunlarına arkalarını dönmüştü. Buna bir de zamanın Gençlik ve Spor Bakanı eklenince Başkent Ankara sahipsizliğine iyice itilmiş oldu. En başta, yıkılan 19 Mayıs Stadının 4 yıl boyunca yapılmaması karşısında Parlamentodaki Başkent Ankaralı Milletvekillerinin umurlarında bile olmadığını gördük. Onun için, sahipsizliği ile ortaya çıkan Başkent Ankara‘nın yeni Milletvekilleri tarafından sahip çıkılmasını istemek, herkesin hakkı oldu. O bakımdan seçilen 36 Başkent Ankara Milletvekillerinin sporla ilgili çalışmalarının takipçisi olacağız.

BU BAŞARI ALKIŞLANIR

Başkent Ankara ve Türk voleybolunun lokomotiflerinden Ziraat Bankkart, yine Şampiyon oldu. Hem de üst üste 3’ncü defa… Taraftarlarının desteği ile rakibi Halkbank’ı 3-2’lik üstünlükle yenen Ziraat Bankkart, önümüzdeki sezon Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek. Bu nedenle Ziraat Bankkart camiasını kutlarım.

BİR FUTBOLCU BÖYLE EFSANE OLUR

Brezilya’da bir sözlük “Pele”yi “istisnai, kıyaslanamaz, benzersiz” birini tanımlarken kullanılacak bir sıfat olarak sözlüğe ekledi. Brezilya’nın en popüler sözlüklerinden Portekizce Michaelis sözlüğünün internet sitesinde “Pelé” kelimesi yeni sıfat olarak yer aldı. Sözlüğün yaptığı açıklamaya göre bu kelimenin eklenmesi, ünlü Brezilyalı futbolcunun sporun ötesindeki etkisini onurlandırmak için yürütülen ve 125 binden fazla imzanın toplandığı bir kampanyaya dayanıyor. Efsane futbolcu Pele, Aralık ayında 82 yaşında hayatını kaybetmişti.

BAŞARILISIN TANER ATİK

Halkbank’ın kapısından içine girdiğinde 12 yaşındaydı. Sonra … Sporculuk, Yardımcı Antrenörlük, Genel Menecerlik ve Başantrenörlük yapan Taner Atik ile Haklkbank’ın yolları ayırıldı. Bu sporun içindeki doğal bir hareketti. Son Ziraat Bankkart maçındaki yenilgi ve Lig ikinciliği manzarası ortaya çıkınca Taner Atik görevinden ayrıldı. Bir spor adamının hayatında yaşadığı tüm başarıları ortaya koyan Taner Atik, yine voleybolumuzun içinde kalacak. Bende, Taner Atik’i Başkentli ve ülke sporseverlere verdiği hizmetten dolayı teşekkür ederim.

HALİT ERGÖNÜL

İstanbul’da doğdu. Boksa 1941’de Alemdar kulübünde başladı. 14 yaşında 54 kiloda İstanbul şampiyonluğunu kazandı. 1943’te Galatasaray kulübüne geçti. 1947’de Türk milli boks takımına seçildi ve İrlanda’nın Dublin kentinde yapılan Avrupa Boks Şampiyonası’nda ilk kez milli formayı giydi. Bu şampiyonada gösterdiği başarı sonucu Avrupa Boks Karması’na seçilerek ABD’ye gitti ve orada Avrupa’yı temsilen Amerikalılarla yaptığı iki maçın birini kazanıp birini kaybetti. ABD’den dönüşte Fenerbahçe kulübüne girdi. 1949’da Fenerbahçe kulübünde boks şubesinin kaldırılması üzerine İstanbul Boks İhtisas Kulübü’ne geçti. 1950’de profesyonelliği seçip kısa bir süre profesyonel ringlerde döğüştü. Daha sonra hastalanıp ringlerden uzaklaştı. Başarılı boks yaşamı boyunca Türkiye’nin en iyi boksörlerinden biri olarak tanındı. Uzun yıllar İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarını kazandı. Daha sonra uzun yıllar boyunca antrenör olarak çalıştı. 1993'te vefat etti.