Haber Merkezi - Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps ile bir araya geldi.

Reuters'a konuşan bakanlık kaynaklarına göre, ikilinin gündeminde Eurofighter Typhoon satın alımı yer alıyor. 

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

ABD’den talep edilen F-16‘ların ve modernizasyon kitlerinin akıbetine yönelik belirsizlikler devam ederken, Bakan Güler, Türkiye’nin 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın almak için İngiltere ve İspanya ile görüşmelerde bulunduğunu bildirmişti.

Ayrıca Güler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya’nın bu fikre karşı çıktığını açıklamıştı. Güler'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Eurofighter ile ilgili çalışmamız var. Eurofighter’ı almak istiyoruz. Çok etkili bir uçak. Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya ‘evet’ diyor, şimdi Almanya’yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya ‘Biz çözeceğiz’ diyor. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz.”

Bundan birkaç gün ise F-16 sürecinin sürdüğünü kaydeden Güler, “Amerika'yla ilgili mevcut durum devam ediyor. Bir gelişme olursa mutlaka sizlerle paylaşacağız" demişti. 

'İsrail'e silah taşıma' iddialarına yanıt

Bununla birlikte, Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü'ne iniş yapan uçakların Güney Kıbrıs üzerinden İsrail'e silah taşıdığı iddialarına da yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye olarak Gazzeli kardeşlerimizin zararına olacak herhangi bir faaliyetin içinde olmamız veya bu faaliyetlere göz yummamız söz konusu değildir" diye belirtildi. 

Editör: Esin Özdemir